I de seneste år er der virkelig kommet fokus på biobrændsel, og de muligheder produkterne indenfor dette felt indeholder. Blandt disse produkter finder man træpiller, som virkelig har fået sit indtog ind rigtig mange hjem, da de er utrolig billige at fyre med og samtidig meget miljøvenlig.

I Danmark kan man købe træpiller hos flere forhandlere, men vil man være sikker på, at man få et godt kvalitets produkt, er en forhandler som Land og Fritid et rigtig godt valg. De sælger kun træpiller, som lever op til Europas strengeste kvalitetskrav, så man er sikker på, at det er det bedste produkt. Principperne bag standarden revurderes hvert femte år, så man er sikker på, at principperne lever op til udviklingen i teknologien, videnskaben og industrien på området. På denne måde sikrer industrien også, at det altid er det bedste produkt, der kommer på markedet.

Oftest kommer træpillerne på skibe fra bl.a. Tyskland, Polen, Sverige og Finland, hvor de leveres til lagerbygninger tæt på havnen, så der kommer mindst mulig transporttid. Først efter leveringen kommer produktet i sække, så man bedre kan transportere dem ud til kunderne. Sækkene fyldes ved hjælp af særlige transportbånd, der samtidig sørger for, at alt overskydende smuld og spåner fjernes inden produktet kommer i sække. Man får altså kun de bedste træpiller med i sækkene. Først til sidst stables alle sækkene på paller, så de er klar til at blive transporteret videre ud til kunderne.

En del af kontrollen består også i at tage stikprøver af hele sendingen, så man er sikker på, at hele sendingen lever op til de strenge krav på området. Her tjekker man bl.a. for askedannelse, vandindhold og brændeværdi. Alle prøverne analyseres grundigt efter særlige intervaller, så man er sikker på, at alle træpillerne holder sig indenfor værdierne. Kvalitet har den fulde fokus!