Hvis du ligesom så mange andre er gået over til at fyre med træpiller, og står og skal til at købe vinterens forbrug nu, så er der penge at spare ved at købe træpiller fra Tyskland. Når man køber træpiller fra Tyskland, så gives der ofte en rigtig god pris på momsen og/eller fragten, og det er jo værd at have med i sine overvejelser. Årsagen til at man har skiftet fra traditionel opvarmning, som f.eks. oliefyr, er jo højst sandsynlig, at man gerne har villet spare på varmeregningen samtidig med, at man så også skåner miljøet og sparer på naturens ressourcer i form af råstoffer. Det er ikke blot i Danmark, at vi tænker på den måde. Nej, syd for grænsen kan man sagtens finde den tankegang, og dermed finde træpiller i Tyskland, som fuldt ud lever op til de krav, vi stiller til vores opvarmning her i landet.

Nu rammer vinteren os snart

Inden længe begynder nattefrosten at sætte ind, og vi har allerede nu måtte sande, at tiden med sandaler er overstået. Strømperne og skoene er fundet frem igen – sammen med jakkerne og bukserne. Det kommer jo ikke bag på os, der er vant til at bo under de nordlige himmelstrøg, så derfor går vi nok også ret meget op i opvarmning. Med træpiller fra Tyskland gør vi opvarmning til en leg. Og det er ikke overdrevet. Blot en gang om ugen skal vores pillefyr fyldes op med træpiller, og det sørger så for at varme hus og vand op. Så det eneste vi skal koncentrere os om er at købe træpiller fra Tyskland hjem.

Hvorfor træpiller?

Til dig der ikke er overbevist endnu, så vil jeg da lige bruge lejligheden her til at skitsere kort, hvor god en idé det er at fyre med træpiller i stedet for traditionelle opvarmningsmetoder. Træpiller (det gælder ikke blot dem fra Tyskland) er det vi kalder for CO2 neutralt brændsel, og vi ved jo alle, at det er meningen, vi skal skære ned på CO2 udslip her på kloden. Udover det så tærer vi heller ikke på olie reserverne, og det er jo i sig selv en fordel. Et hårdtslående argument for at gå over til at fyre med træpiller, om de er fra Tyskland eller ej, er at du kan spare helt op til 50 % på din varmeregning, og det er jo for et stort villahus, der normalt blev opvarmet med et oliefyr, måske helt op mod 15.000 kr. om året. Det er nok noget, men med fordel ville kunne bruge på andet end opvarmning. Det er lige før, man kunne komme på en ekstra ferie sydpå med det beløb på lommen.

Som tiden skrider frem vil flere og flere gå over til brug af træpiller i de danske hjem, og jeg tror, at mange også vil købe dem fra udlandet bl.a. Tyskland, og det er jo godt, at vi kan handle med hinanden på kryds af landegrænser. Det vigtigste i denne sag er at huske på, at vi ikke bare skåner miljø, men også sparer en masse penge rundt omkring i de små hjem, og i disse krise tider er det nok rigtig vigtigt for mange. Næsten alle melder om tilstande af lavvande i privatøkonomien.