Billige træpiller – spar på fyringsudgifterne og opvarm huset vha. billige træpiller

Vil du gerne minimere dine fyringsomkostninger, så er billige træpiller en god løsning. Billige træpiller kan købes i Danmark eller udlandet og er et billigt alternativ til traditionelle fyringsmetoder.

Er du på udkig efter økonomisk overkommelige måder at opvarme dit hus på, så er billige træpiller en af de måske bedste måder at gøre det på. Det danske marked indenfor træpiller er vokset stødt indenfor de senere år, hvilket har betydet, at udvalget af træpiller i forskellige versioner i dag er ganske stort.

Denne artikel vil give dig gode råd omkring, hvad du skal holde øje med, når du er på jagt efter billig brændsel, og hvordan du sikrer dig, at du ender med et billigt produkt, som stadigvæk kan levere den varme, som du og din familie har brug for.

Relevante faktorer med hensyn til køb af billige træpiller

Konkurrencen mellem danske distributører af træpiller er blevet skarpere og skarpere de senere år, efterhånden som træpiller er blevet en mere og mere brugt fyringsmetode til de danske hjem.

Når du står og skal vælge mellem forskellige træpiller, så er det dog ikke udelukkende prisen, som du skal fokusere på. I særdeleshed skal du også undersøge kvaliteten og brændværdien af pillerne, for hvis de ikke brænder optimalt, så kan de sparede kroner hurtigt blive til skønne spildte penge.

Et af de vigtigste pejlemærker er i denne forbindelse askeprocenten, der som en hovedregel ikke må være mere end 0,5 procent. En anden indikation er indholdet af vand i træpiller, som gerne skulle være mindre end 8 procent. Jo mere tørre dine træpiller er, jo bedre brænder de, og det er derfor, at du skulle ønske dig en så lav vandprocent som muligt.

Slutteligt bør energi-indholdet i dine piller være på mindst 4 KW per time. Hvis det er mindre end dette, så bør du overveje, om dine træpiller på tilbud rent faktisk er pengene værd.

Hvad koster billige træpiller?

Som med alle andre produkter, hvor der er et bredt udbud og mange variationer af det samme produkt, så svinger prisen på træpiller også ganske meget. Generelt set, så skulle du dog gerne være i stand til at finde træpiller med en pris på mellem 1600 og 2000 kroner per ton. Prisen er desuden den samme, uanset om du vil have de populære 8-millimeters træpiller eller de marginalt mindre 6 millimeters træpiller.

Mulighed for at finde billige træpiller i udlandet

En anden mulighed end at købe danske-producerede træpiller er at købe træpiller fra udlandet. Importerede træpiller, der videresælges af danske distributører, er i denne forbindelse ofte billigere end danske træpiller. Importerede træpiller i Danmark kommer især fra Baltikum-landene (Litauen, Letland og Estland) samtidig med at danske distributører også videresælger mange træpiller fra Sverige, Finland, Norge, Polen og Tyskland.

En alternativ teknik er at købe træpillerne fra Tyskland. Dette kan man enten gøre ved selv at sætte sig ind i bilen og køre syd for grænsen, eller at bestille træpillerne med levering inkluderet hos de tyske firmaer. Selv inklusiv fragtudgifter, så kan det ofte give dig en netto-besparelse på flere hundrede kroner sammenlignet med, hvis du købte dansk-producerede træpiller.

Køb dine billige træpiller på det rigtige tidspunkt

Slutteligt, så er det relevant at nævne, at du kan spare penge ved at købe dine træpiller på bestemte tidspunkter i løbet af året. Prisen på træpiller er typisk lavest om sommeren, mens at prisen går op om efteråret og i vinteren, når temperaturen går ned, og behovet for mere varme i huset går op.