Der er ikke så lidt, der skal være styr på, før man kan være sikker på, at man har en printer som udfører et tilfredsstillende arbejde. Især når vi snakker om farveprint. Her vil en mindre egnet blækpatron stå tydeligt frem, sammenlignet med en der klarer opgaven præcis som tiltænkt.

– Men er det muligt at kende printerkvaliteten før man printer? Læs med her og bliv klogere

Testprint kan give fingerpeg om farvestatus på blækpatronen

Det anbefales altid at lave en testprint, når man har købt enten ny printer eller nye printerpatroner. Du kan dog bruge disse testprint til at vurdere farvestatus. Der kan nemt mangle en af de 4 CMYK farver, uden at man lægger mærke til det lige med det første. Først når man står med et markant dårligere udprint, end hvad man er vant til, går det op for de fleste, at nu er tiden kommet til at købe nye blækpatroner. Dette er dog tit det værste tidspunktet overhovedet at mangle blækpatroner og selvom disse ikke har en uendelig holbarhedsdato så kan man med fordel have en blækpatron eller to liggende klar. Dette er især sandt hvis man foretrækker at købe online, da det vil være mere besparende at købe en håndfuld af gangen i stedet for stykvis. På denne måde bliver man også holdt ajour med antallet af fulde blækpatroner, så man lige pludselig ikke havner i den ulykkelige situation at man ikke kan printe.

BlækpatronDer er dog små tricks til at få mere ud af sine printerpatroner, og et af dem er at komme tape over blækpatronsmåleren. Gør man dette opdager printeren rent faktisk ikke at den mangler blæk men forsætter ufortrødent. Man skal dog være ekstra på vagt ved at gøre dette da den eneste der holder øje med kvaliteten vil være en selv, og dette trick anbefales kun i mere eller mindre desperate tilfælde, og bestemt ikke noget, som man skal gøre med en vigtig skoleopgave eller officielle papirer, hvor det nemt kan være direkte katastrofalt, hvis visse dele af et dokument er ulæseligt grundet lav kvalitets print. Den bedste løsning vil dog være, som tidligere nævnt, at have en reserve patron.