Tagrenovering er egentlig et ret latterligt ord, når man tænker over det. Skal det virkeligt passe, at prisen for at have et sprog, med så få ord som det danske sprog har, er at man må sammentrække to ellers ganske pæne og habile ord som tag og renovering? Så så jeg da hellere at vi tog flere fremmedord som internet og webserver til os, som var de vores egne. Indrømmet, jeg ved ikke hvad tagrenovering ellers skulle kaldes.

Vi skal naturligvis være ordentlige mod de håndværkere og firmaer, der beskæftiger sig med faget. De skal behandles med respekt. Kunderne bruger trods alt mange penge på at få renoveret deres tage, og entreprenørene skal betales en fair pris for deres arbejde. En latterliggørelse af selve ordet tagrenovering er derfor både ufint og upassende, især når det kommer fra en døgnenigt som mig, der ikke laver dagens gode gerning.

Nu vi er ved emnet tagrenovering, må jeg sige, at det er som om mange får renoveret deres tage for tiden. Jeg ser i hvert fald mange projekter i gang i området, når jeg er på vej hjem på cyklen efter arbejde. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om jeg selv skulle springe ud i det, eller måske bare få et firma til at ordne det for mig. Spørgsmålet er så, hvad en rimelig pris for sådan en hjælp ville være? Man sparer en masse tid og besvær, men betaler så lidt ekstra for det. Omvendt er det jo tænkeligt, at de er gode til at undgå faldgruberne, og desuden udfører projektet så effektivt, at man alligevel i sidste ende sparer penge på det.

Men nabo overfor brugte hele vinteren sidste år på at ordne sit tag. Jeg tror faktisk der gik otte måneder med det i alt. Det regnede også meget, hvilket nok besværliggjorde det en del. Det endte jo i sidste ende godt, men jeg tror ikke jeg ville kunne klare så lang tid uden tag på huset, for ikke at tale om alt det arbejde der ligger i det. Nej, så hellere få hjælp til hele projektet, så man er helt tryg.