Støjdæmpning, dette ord på 12 bogstaver har mildest talt forandret mit liv til det bedre.

For at fortælle historien bliver jeg nok nød til at starte fra begyndelsen af. Det forholder sig nemlig således at jeg bor i København, nærmere bestemt Nørrebro. I de seneste par år har jeg været utrolig generet af larmen fra metrobyggeriet, hvor de arbejdede og larmede både dag og nat. Dette resulterede i at jeg hver nat sov utrolig dårligt, og vågnede op med en forfærdelig hovedpine, som gjorde at jeg i min hverdag havde mindre overskud og var mindre glad.

Denne situation skulle dog komme til at ændre sig for da jeg en dag gruende på vej hjem fra arbejde, kom gående ned af Nørrebrogade, bemærket jeg bl.a. at de larmende boremaskiner ikke støjede nær så meget som de plejede. Jeg spurgte derfor en af byggeriarbejderne der arbejde på metroringen om hvorfor deres maskiner ikke larmede nær så meget som de plejede, og han fortalte mig at man havde indkapslet borehovederne og motorrummene således med den effekt at støjen var blevet reduceret kraftigt.

metro

Støjdæmpning på arbejdet

Da jeg selv arbejder for en produktionsvirksomhed hvor der er mange tunge og larmende maskiner gav denne nyhed gav mig nærmest en åbenbaring, for umiddelbart den næste dag på arbejdet valgte jeg at spørge min chef om vi ikke kunne ringe til en håndværker og få støjdæmpning på vores anlæg og maskiner således at vi kunne reducere den kraftige støj, og dermed sikre et bedre arbejdsmiljø som i sidste ende ville gavne alle i virksomheden.  Det syntes min chef at lød som min udmærket ide, og han ville gennemgå virksomhedens budgetter for at se om der var råd til at for støjdæmpning.

Så nu sidder jeg bare og venter på at jeg får den gode nyhed om at vi kan få støjdæmpning på vores maskiner i virksomheden, så jeg ikke længere skal være tynget af den meget larm.