Kort fortalt er spændingskvalitet et elektrisk fagudtryk, som dækker over et bredt felt. Essensen er dog afvigelser i spænding.   

I dag er spændingskvalitet nødvendigt at tale om og tage stilling til i virksomheder verden over. Grunden til det er, at vi i dagens samfund fortsat outsourcer en større arbejdsdel til computere og andre elektroniske apparater. Det medfører, at vi bliver mere følsomme, når det kommer til konsekvente og stabile forbindelser. Opstår der problemer med spændingskvaliteten, bør man være i stand til at håndtere det. Konsekvenserne kan nemlig både være fysisk skade på udstyr samt nedetid. I sidste ende vil sådanne konsekvenser resultere i højere energiomkostninger. For at undgå dette bør elforsyningen overvåges.

Hvordan kan rådgivende ingeniører hjælpe med spændingskvalitet?   

Hvis I som virksomhed har bestemt at investere i dette område, så kan et rådgivende ingeniørfirma hjælpe. Rådgivende Ingeniører har det mest opdaterede måleudstyr, som har de rette komponenter. Hos SARI Rådgivende Ingeniører anvendes der måleudstyr, som er konstrueret efter målestandarden IEC 61000-4-30, klasse A. Og hvad betyder det så for dig i praksis? Det betyder blandt andet, at de målinger, der foretages, bliver juridisk gældende. Det kan være vigtigt, når spændingsfejl på nettet skal dokumenteres.

Vælger du at investerer i et firma med rådgivende ingeniører, kan de hjælpe med at analysere og isolere kilden til spændingskvalitetsproblemerne. De kan forhindre overbelastninger samt sørge for proaktiv vedligeholdelse. På den måde bliver levetiden længere. Ikke desto mindre kan de hjælpe med at reducere omkostningerne, således at I som firma vil opleve flere frigivet ressourcer.