Er din bil ved at være gammel og udtjent? Og har du forgæves forsøgt at sælge den videre til en ny ejer? Er der ingen, der vil købe bilen? Så skulle du overveje i stedet at sælge bilen til en skrotvognsforhandler for en skrotpris. “En skrotpris?”, tænker du måske. Hvad er det? Kan man få penge for at skrotte sin bil? Svaret er JA! I Danmark er der mange skrotvognsforhandlere, der gerne vil udbetale en såkaldt skrotpris eller skrotpræmie for brugte, gamle eller defekte biler.

Få en bilvurdering og et bud på en skrotpræmie

Biler er værdifulde maskiner, der er lavet af en mængde materialer og enkeltdele, som kan genanvendes eller sælges videre. Det er grunden til, at brugtvognsforhandlere og skrotvognforhandlere er interesserede i kasserede biler, som ejeren ikke har gavn af mere. Som bilejer af en gammel bil, der blot ruster i garagen eller vejkanten er det derfor en smart idé at kontakte en forhandler og få en bilvurdering. Ved at sælge din gamle bil til en skrotvognsforhandler kommer du ikke kun af med en irriterende bil, der blot tager plads, du tjener også penge og kan føle dig sikker på, at bilen skrottes på en miljørigtig måde. Mange brugtvognsforhandlere tilbyder bilvurderinger over telefonen, men ofte er det også muligt at bilen vurderet ved personligt fremmøde.

Hvilke faktorer bestemmer din skrotpris?

Skrot- og brugtvognsforhandlere kigger på flere ting, når de skal vurdere bilens værdi og give dit tilbud på en skrotpræmie. Det er er blandt andet bilens mærke dvs. er bilen en Volkswagen, en Toyota, en Volvo osv. Det er er bilens model fx en Seat Altea, en Ford Focus, en Opel Ampera osv. Så kigger forhandlerne også på bilens alder og selvfølgelig dens stand. Alle disse faktorer indgår i en samlet vurdering af, hvilken skrotpris, forhandleren vi tilbyde dig.

Opnå den højeste skrotpræmie i København eller andetsteds

Brugtvognsforhandlere er kendt for at være nogle rigtige kræmmertyper, der presser din skrotpris i bund for selv at skumme fløden. Derfor skal du se dig for, hvis du vil opnå den højeste skrotpræmie i København eller andetsteds for din bil. Det er simpelthen klogest at indhente tilbud på en skrotpris fra flere forhandlere, sammenligne dem og så spille forhandlerene ud mod hinanden. Vær ikke bange for at forhandle. Den tid og energi, som du lægger i at få bilen vurderet flere steder, er godt lagt ud, hvis du i sidste ende opnår den højeste skrotpræmie for bilen i stedet for at lade dig nøje med den første, den bedste skrotpris, du får tilbudt.