Man kan bruge mange timer på at teste og gøre et website så godt og flot som muligt, men er det lige så optimeret til søgemaskiner, som det fremstår visuelt? SEO bliver overset af mange, men er lige så vigtig en ingrediens at tilføje som godt indhold – kvalitetsindholdet er faktisk en grundlæggende del af god kvalitets søgemaskineoptimering. Men dog er der mere primære ting, der skal på plads for at et website kan blive SEO optimeret og søgemaskinevenligt.

Hvis du aldrig har hørt om SEO før vil det være en god idé at starte med en SEO test for at tjekke om alt er, som det skal være, eller bare for at finde ud af, hvor der primært skal sættes ind for at optimere og opfylde SEO grundprincipperne og gøre websitet mere læsevenligt overfor søgemaskinerne.

En SEO tests vigtigste funktion er at analysere om der er meta-tags på dit website og om de er udfyldt på den korrekte måde. Hvis de overhovedet ikke er udfyldt, er det ganske simpelt at optimere websitet med lidt SEO undervisning og rådgivning til, hvordan det skal gøres – det kan det blive så simpelt som at lave en overskrift. Er de udfyldt på den forkerte måde kan det straks være en hel anden og nogle gange mere besværlig sag, fordi så skal der korrigeres en fejlagtig opfattelse af, hvordan man skal udfylde disse. Sekundært skal den teste om indholdet på dit website indeholder de korrekte nøgleord og emneord for at underbygge indholdet i meta-tagsene.

En SEO analyses grundlæggende funktion er at finde de fejl og mangler der modvirker at websitet kan blive søgemaskinevenligt. En gennemgribende rapport vil give dig en gennemgang af de mest typiske fejl og selvfølgelig en fremgangsmetode til, hvordan du retter op på dem. Der vil i de fleste tilfælde også være reference til hvad der er den korrekte praksis inden for SEO – også for at rette op på misforståelser. Men før du investerer i dette er der mulighed for at lave en gratis 10-trins SEO test af dit website, hvilket er selvstyret og med til at give dig forståelse for hvad der skal til for at gøre et website søgemaskinevenligt.

Har du den mindste tvivl om dit websites søgemaskinevenlighed, så vil det være en god idé at bruge en times tid på denne SEO test. Hvis du finder et væld af fejl og mangler ville det derudover være en god idé at overveje at tage kontakte til en konsulent til at udarbejde en grundig SEO rapport.

God vind med testen.