Kender du følelsen, hvor du lige har sammensat tøjdelene og står foran spejlet – men der mangler bare noget? Den følelse kan de fleste formegentlig relatere til. Her glemmer man måske ofte, hvor stor forskel smykker egentlig kan gøre. Smykker er på den ene side meget subtile, da de jo ikke fylder så meget fysisk, sammenlignet med en stor trøje. På den anden side fylder de rigtig meget, fordi de er prikken over i’et – hvad end vi snakker øreringe, armånd eller ringe – som tilføjer det lille ekstra element til looket.

Miks & Match – kan man få for mange smykker?

Smykker er noget, vi har dyrket og elsket i rigtig mange år. Flere tusinde år tilbage havde kvinderne pyntegenstande, som siden da har udviklet sig gevaldigt. I dag eksperimenterer man både med materialer og design, og nye smykkeretninger udvikles konstant. Også tendenser inden for smykker er et dynamisk felt. Hvis du vil være sikker på at have noget, som du også er glad for om 50 år, kan du derfor med fordel holde dig til de traditionelle serier. En af tendenserne, som har været dominerende i de senere år, er miks and match. Her er principperne, at man vælger forskellige smykker ud, som ikke nødvendigvis tilhører samme kollektion og sætter dem sammen på en måde, der understreger din personlighed.

I tendensen ligger der altså også, at man gerne påfører sig en masse smykkedele på én gang. Som du nok kan genkende fra modebilledet, ser man ofte, at piger (og drenge for den sags skyld) har adskillige øreringe, armbånde og ringe på, på én gang. Det kan være med til at give den ekstra kant, hvis du har valgt et mere minimalistisk tøjsæt.

Hvilken guldsmed bør du så vælge, når du skal købe smykker?

Man kan ikke give et endegyldigt svar på, hvilken en guldsmed du skal vælge. For det første er der jo alfa og omega-spørgsmålet, som drejer sig om, hvor i landet, du er placeret. Hvis du eksempelvis bor eller kommer forbi København, kan du med fordel besøge Guldsmed Dirks, som har butikker i Rødovre og Frederiksberg. Kendetegnet ved Guldsmed Dirks er, at de vægter kvalitet. Det kommer både til udtryk i deres egne producerede smykker samt i de eksterne brands, som er udvalgt og sælges i smykkebutikkerne.