En god kontorstol er et absolut must på langt de fleste arbejdspladser og hjemmekontorer. De fleste der arbejder på kontor sidder ned i rigtig mange timer om dagen, og for at undgå skader og ømhed i skuldre, ryg og nakke er det utroligt vigtigt at have en rigtig god kontorstol at sidde på, som giver den rette støtte til de udsatte områder.

Når man skal finde den helt rigtige kontorstol, er der nogle forskellige ting, man skal kigge efter, men først er det vigtigste at afdække, hvilket behov man har. Hvor meget skal man bruge kontorstole, hvor meget må den koste, hvad skal den kunne etc. Dette er blot nogle af de spørgsmål, man bør stille sig selv, inden man skal ud og købe en ny kontorstol.

Hvilke funktioner skal man kigge efter

Som nævnt i ovenstående afsnit er der flere ting, man skal kigge efter, når man går på jagt efter en ny kontorstol. Markedet er kæmpestort, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvis man ikke er afklaret med sine behov for støtte og komfort.

Ud over det utallige store udvalg, så findes der også rigtig mange funktioner, og her er det igen vigtigt at beslutte sig for, hvilke funktioner den nye kontorstol skal besidde, og derfor skal man gå efter en stol, der lever op til alle kravene. Nogle af de forskellige funktioner man kan kigge efter er:

Høj / lav ryg

Kontorstole findes overordnet set i to forskellige modeller; enten med høj eller lav ryg. Hvad man skal vælge afhænger af flere ting som fx krav til design, udseende og støtte.

Groft sagt kan man sige, at en kontorstol med høj ryg giver mere støtte til ryg, nakke og skuldre, og derfor er det ofte en god ide at vælge en høj ryg, hvis man sidder ned i mange timer om dagen og har brug for ekstra støtte til netop nakken, skuldrene og ryggen.

Omvendt kan man vælge den lave ryg, hvis man ikke sidder ned i så mange timer ad gangen, eller hvis man blot ikke har brug for ret meget støtte.

Ergonomisk korrekt

En af de vigtigste funktioner man skal kigge efter er, om kontorstolen er ergonomisk korrekt. Uanset om man sidder meget eller lidt ned, så er det altid en rigtig god ide at vælge ergonomi.

Med / uden hjul

Om man skal vælge en kontorstol med eller uden hjul afhænger af, hvad man skal bruge den til, og hvordan kontoret i øvrigt er indrettet. Er der langt fra skrivebordet til de øvrige midler, man bruger, så kan det være en stor fordel at have hjul under kontorstolen, så man ikke skal rejse sig op hele tiden. Er det omvendt ikke nødvendigt at kunne køre frem og tilbage på stolen, og har man måske et glat gulv, så kan det være en god ide at nøjes med en kontorstol uden hjul.

Farve og design

Hvad angår farve og design, så er stolens udseende ofte en individuel sag, men typisk vælger mange en kontorstol i en fræk farve til mødelokalet eller hjemmekontoret, mens stolene med et mere neutralt udseende bruges i kontorlandskaber, hvor det primært er funktionerne, der er vigtige.

Pris

Priserne afhænger overordnet set af kvalitet, design og kravene til funktioner. Priserne spænder vidt fra alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner, og derfor kan det være en rigtig god ide fra start af at gøre op med sig selv om, hvor mange penge man har lyst til at bruge på en ny kontorstol. Som regel hænger pris og kvalitet sammen, og det gælder også i denne branche.

Man skal i øvrigt se sig godt for, da der eksempelvis kan være penge at spare ved at købe stolen på nettet frem for i en fysisk butik, da der er langt færre omkostninger forbundet med at drive en onlineforretning frem for en fysisk butik. Med andre ord får man altså ofte mere for pengene ved at handle online.

Hvor skal du købe din nye kontorstol henne?

Som nævnt kan det godt betale sig at købe sin nye kontorstol på nettet, og her kan dankontorstole.dk varmt anbefales. Det er en onlineshop, der leverer kontorstole til både private og erhvervslivet, og de tilbyder en lang række af forskellige services, der kommer køberen til gode. Her kan bl.a. nævnes gratis levering, tilfredshedsgaranti, gratis rådgivning samt showroom og meget andet.

Tag et kig forbi det store udvalg, som bl.a. består af kontorstole med høj og lav ryg, med og uden hjul, chefstole samt stilrene og farverige stole. Her vil du helt sikkert kunne finde en stol, der falder i din smag.