Efterhånden som man bliver ældre, er det ofte behov for lidt hjælp, når man skal bevæge sig rundt uden for hjemmet. Det kan dog være svært at indse, at man ikke er helt så selvstændig længere, som man var for blot får år siden, men det er desværre en del af at blive ældre. Og i dag findes der mange forskellige hjælpemidler, som ikke hæmmer ens frihed, men netop giver den tilbage. En stor hjælp for mange kan være gangstativer eller en rollator, som giver netop den støtte mange ældre personer har behov for.

Foruden at give en god støtte, så kan en rollator også være en stor hjælp, når der skal købes ind. Der findes flere forskellige modeller indenfor sortimentet, men bl.a. laves der en rollator med kurv, hvor alle ens indkøb kan placeres. Det betyder, at man ikke skal slæbe tungeposer, hvilket normalt kan være svært, hvis man er dårligt gående. For nogle kan det muligvis være nok med et af de mindre gangstativer, hvis man blot har behov for en smule støtte. Der findes også et stor udvalg af gangstativer, så om man ønske en simpel stok med en lille støtte eller en mere stabil model i form af en albuestok, så kan det findes.

Mange ældre finder det også, at det er rart med en rollator, når man skal bevæge sig længere omkring, men at man kan klare sig med et af de mindre gangstativer, når man allerede er kommet frem til f.eks. en butik, så man har mere frihed. Det gode ved en rollator er dog, at man kan tage et lille hvil på det indbyggede sæde, hvis man skulle blive træt under sine indkøbt, og den funktion kan være svær at finde på de forskellige gangstativer.

Det vigtigste er at huske, at selvom man bliver ældre, så behøves man ikke blive mindre aktiv, og det kan det store sortiment af gangstativer og rollatorer hjælpe rigtig mange med. Samtidig er en rollator også nem at klappe sammen, så den kan tages med på f.eks. en ferie. Her er det selvfølgelig lidt lettere med gangstativer, men lige meget hvad, så behøver man ikke bekymre sig om, at man skal klare sig uden sin gangstøtte.