Er du i behov for retshjælp så få hjælp af et autoriseret advokatfirma. Retshjælp ydes af advokatfirmaer til både danske virksomheder og enkeltpersoner.

Har du et juridisk problem, men har du ikke råd til at gå ud og hyre et professionelt advokatfirma? I så fald, så har du mulighed for at søge om retshjælp. Retshjælpen er en ordning, som sikrer, at folk med begrænsede midler også kan få ydet advokatbistand næsten gratis.

Hvem er berettigede til retshjælp?
Retshjælpen er forbeholdt folk, som opfylder visse økonomiske betingelser. Disse betingelser er de samme som i forbindelse med fri proces. Husk i denne forbindelse at medbringe din årsopgørelse til dit første møde med din advokat.

De forskellige trin i retshjælpen
Retshjælpen består af tre forskellige trin. Det første trin består af uformel juridisk rådgivning, hvor du kan sidde og snakke med din advokat omkring dit juridiske problem. Dit advokatfirma vil i denne situation ikke gøre noget selv, men kan give dig rådgivning om, hvad du eventuelt selv kan gøre.

I det andet skridt af retshjælpen vil dit advokatfirma hjælpe dig med at udfærdige forskellige formularer og ansøgninger. Disse juridiske ansøgninger er som regel meget klassiske ansøgninger, som advokaten hurtigt kan hjælpe dig med.

Endelig i det tredje trin, så kan dit advokatfirma hjælpe dig i forbindelse med tvister. Formålet med dette er at opnå en forligsløsning og ikke at ende med, at sagen går til retten. Så frem at advokaten vurderer, at sagen i al sandsynlighed vil ende for retten, så skal der findes en anden juridisk metode end retshjælpen.

Omkostninger ved retshjælp
Retshjælpen er ikke helt gratis, men næsten. Det første skridt af retshjælpen – den mundtlige rådgivning – er altid gratis. Det næste skridt, hvor advokaten hjælper dig med juridiske formularer, koster 245 kroner. Og endelig vil det tredje skridt i forbindelse med tvister koste dig 1120 kroner.

Sammenlagt betyder dette, at du i forbindelse med retshjælpen maksimalt kommer til at betale 1365 kroner for juridisk bistand. I betragtning af hvad et advokatfirma normalt afkræver i timesalær, så er dette under alle omstændigheder en særdeles god løsning for folk, som har småt med penge.

Find en advokat som kan hjælpe
De fleste, men ikke alle, danske advokater yder retshjælp. For at finde ud af, hvem som kan hjælpe dig, så kontakt dit lokale dommerkontor, som altid vil ligge inde med en opdateret liste over hvilke advokathuse, som kan bidrage med retshjælp.