Mange mennesker kender nok godt til bøgen 1001 nats eventyr. Det er en sand klassiker og verdenskendt. Mange ville nok påstå, at Dubai er den moderne udgave af denne fortælling. Den er også verdenskendt på grund af sin enorme vækst og meget alsidige tilbud til sine indbyggere og turister. Her bliver den eksotiske og magiske arabiske kultur blandet sammen med det mere urbane og kosmopolitiske miljø, som man kan kende det fra de vestlige storbyer. Byen er på mange måder ekstrem, hvilket blandet andet kommer til udtryk i de enorme byggeprojekter, som der er i gang, hvor tårnhøje hoteller bliver opført samtidig med at kunstige øer bliver dannet langs kysterne i fantastiske mønstre, som kræver en enorm fantasi at udtænke og udføre.

To verdener mødes

Det er muligt at kunne foretage sig en masse forskellige ting ved rejser til Dubai – mulighederne er nærmest ubegrænsede og det er svært at løbe tør for nye ting at foretage sig. Har man lyst til at dase på stranden, er det muligt at kunne dyppe kroppen eller bare tæerne i helt krystalklar azurblåt vand, som man kommer ned til af kridhvide strande, som er langt mere indbydende end, hvad Danmark kan tilbyde. Det er et sandt paradis. Natur oplevelser kan udover at findes på stranden også findes i ørkenen, hvor man kan komme på safari og se den vidtstrakte ørken, mens man kører rundt i jeeps.

Er man mere i humør til at shoppe er dette også muligt, da Dubai tilbyder et enormt udvalg af butikker, så det burde være muligt at finde tøj til enhver smag, så selv den mest kræsne shopper kan blive tilfredsstillet og få fyldt kufferterne, så der er noget nyt tøj at vise frem derhjemme.

Rejser til Dubai – stå på ski

Dubai er en af de rigeste byer i verden, hvilket skyldes de enorme olieressourcer, som landet har adgang til. Det giver en enorm rigdom i landet, som kommer til udtryk gennem de mange bygninger, der er blevet og bliver opført i Dubai. Her kan blandt andet nævnes det enorme højhus, Burj Khalifa, som er verdens højeste menneskeskabte bygning. En anden opfindelse, som viser arabernes enorme rigdom, er opførelsen af en indendørs skibane, så man kan stå på ski, hvis man har lyst til det og ikke lige gider de varme temperaturer udenfor. Det er på sin vis måske en lidt skørt by, men det er vel blot udtryk for den alsidighed, som Dubai er i besiddelse af. Der er noget for alle slags mennesker hvad enten man har lyst til at svømme lidt i havet og bagefter bevæge sig ind i midten af byen, hvor man kan finde alle slags butikker på gaderne. Man kan sige, at Dubai er en kontrasternes by, men måske netop det gør den attraktiv for så mange mennesker. Byen er nemlig en af de mest besøgte byer i verden. Der lander over 6000 flyer i lufthavnen hver uge, hvilket i sandhed må fortælle noget om, hvor eftertragtet denne by er at besøge.