Skal du ud og investere i en pumpe, så lær lidt mere om diverse slags pumper først. Pumper kan købes i mange modeller, afhængig af hvilket job du ønsker, at pumperne skal udføre.

Står du og har brug for en pumpe, men er i tvivl om, hvilken model du skal vælge? I så fald, så læs mere her, hvor vi vil fortælle dig om nogle af de forskellige slags pumper, som der findes.

Pumper findes i utallige modeller, så det er vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, hvilken slags pumpe, du står og har brug for.

Centrifugalpumper
Den mest almindelige slags pumpe i industrien er såkaldte centrifugalpumper. Centrifugalpumper fungerer ved hjælp af kinetisk energi og er kendetegnet ved, at de kan transportere meget store mængder af væske.

Samtidig så kan centrifugalpumper også håndtere mange forskellige slags væske, uanset om vi snakker om vand, brændstof, kemiske væsker eller affaldsvæske.

Lænsepumper og slampumper
Andre populære pumpe-modeller er lænsepumper og slampumper. Lænsepumper kender vi fra skibe, hvor de bruges til at pumpe vand ud fra skibet. Dog kan lænsepumper også bruges i andre sammenhænge, hvor du har brug for at borttransportere vand.

Endelig er slampumper også en meget benyttet pumpe. Slampumper er som navnet indikerer særligt egnet til at borttransportere slam og lignende tykke og fedtede væsker.

Køb af pumper
Når du skal ud og have købt en pumpe, så er der mange forskellige måder, du kan gøre det på. En mulighed er naturligvis at kontakte en generel forhandler af diverse pumper.

En måske bedre mulighed er at tage kontakt til en forhandler, som specialiserer sig netop indenfor den slags pumpe, som du har brug for, hvad enten du har brug for en lænse, slam-, centrifugalpumpe eller noget helt fjerde.