Psykisk lidende kan modtage et psykiatrisk botilbud på en døgninstitution. En døgninstitution kan både tilbyde den psykisk lidende en psykiatrisk behandling og et sted at bo.

Folk med alvorlige psykiske lidelser har flere forskellige muligheder for at modtage et psykiatrisk botilbud. En af de ofte bedste metoder er et midlertidigt eller længevarende ophold på en døgninstitution. Ophold på en døgninstitution sikrer her et systematisk forløb med nok ressourcer til stede til at håndtere den psykisk syge og hans sygdom.

Gode grunde til at vælge en døgninstitution
Nogle psykiske lidelser er så alvorlige, at den psykisk syge ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Han kan ikke arbejde, ikke tage sig af sin familie og har ikke noget socialliv.

I den situation så skal der noget ekstraordinært til for at bringe behandlingen videre – og det er lige præcis det, som en døgninstitution kan.

Døgninstitutioner er her kendetegnet ved at være steder, hvor der er personale til stede på alle tidspunkter af døgnet. Dette sikrer, at behandlingen af den psykisk syge kan planlægges baseret på patientens behov og ikke, hvornår det lige passer ind i en travl læges overbookede kalender.

Derudover er døgninstitutioner jo også et psykiatrisk botilbud, hvor patienten ikke skal bruge tid på diverse husholdningsopgaver. Dette giver patienten mere tid og ro til at koncentrere sig om sin behandling.

Forskellige slags sygdomme
Når du er på udkig efter døgninstitutioner, så husk at vælge en, som har den rigtige målgrupper.

Det psykiatriske felt er meget stort og fragmenteret, hvilket har betydet, at mange døgninstitutioner har valgt at specialisere sig på bestemte felter – for eksempel børn og unge med sociale og psykiske problemer. Dette er noget, som du selvfølgelig skal holde øje med, når du leder efter den rette døgninstitution til dig selv eller en person tæt på dig.

Andre slags psykiatrisk botilbud
I tillæg til døgninstitutioner, så findes der i Danmark også en række andre botilbud for psykisk lidende. For eksempel så kan man også få et psykiatrisk botilbud i et bofællesskab.

Derudover kan man også modtage psykiatrisk behandling derhjemme, som eventuelt kan suppleres med hjemmehjælp. Dette kan være en god ide for psykisk lidende, som gerne vil have at behandlingen foregår på stedet, hvor de allerede føler sig hjemme og er trygge.