Ifølge Psykiatrifonden er psykiske sygdomme langt mere almindelige, end langt de fleste af os går og tror. Det viser sig faktisk, at omkring 200.000 danskere lider af depression, og samme antal lider af angst, mens ca. 300.000 danskere lider af et misbrug af den ene eller anden art. Derudover er ca. 40.000 danskere ramt af svære psykoser, mens 50.000 lider af demens. I lyset af dette regnestykke kan det vist ikke komme bag på nogen, hvorfor det er så svært at få plads på et psykiatrisk behandlingstilbud, eller bare et midlertidigt botilbud for den sags skyld.

Faktisk er hver anden danske familie i kontakt med det danske behandlingssystem på den ene eller anden måde, men hvad skyldes denne tendens, og gøres der overhovedet noget ved det? Hvordan vil vores samfund ikke se ud om blot få år?

Se fordelingen af de psykiske sygdomme her.

Som det også fremgår af Psykiatrifondens hjemmeside, så er behandling, og ikke mindst den RIGTIGE behandling, den vigtigste forudsætning for, at de psykisk syge bliver så raske, at de kan befærde sig på egen hånd i vores samfund.

midlertidigt botilbud
Det er derfor utroligt vigtigt, at de psykisk syge får plads på et psykiatrisk behandlingstilbud, så de kan få den behandling, de har brug for i forhold til at overkomme sygdommen. Der findes heldigvis rigtig mange psykiatriske behandlingstilbud i Danmark, og langt de fleste af dem er også rigtig gode, men problemet er dog, at staten ikke poster tilstrækkelig mange penge i denne pulje, og det kan derfor være svært at få bare et midlertidigt botilbud på et psykiatrisk behandlingstilbud.

Hvad gør man så, hvis man ikke kan få plads på et midlertidigt botilbud? Man kæmper og undersøger sine muligheder selv!