Der er stor forskel på hvad en tagrenovering og et nyt tegltag koster. En tagrenovering er langt billigere, og ganske fordelagtig på især det punkt, men den holder slet ikke så lang tid som et helt nyt tegltag.

Typisk vil en tagrenovering forlænge tagets levetid med mindst 5 år, som er den mindste garantiperiode der gives. Det er tænkeligt, at det holder noget længere, inden det trænger til endnu en behandling.

Det kommer dog ikke de grundlæggende problemer helt til livs. Taget vil stadig være slidt, selv efter det bliver renset for mos og alger, og nogle ødelagte tegl udskiftes. Undertaget vil være det samme. Hvis taget er af ældre dato, vil det fortsat indeholde den nu forbudte materiale asbest.

Et nyt tegltag, er derimod en helt anden sag. Her udskiftes hele molevitten, og hele taget på huset udskiftes med et nyt.

Kvaliteten på materialerne vil være helt i top, og standen ligeså, og taget vil lægges efter de gældende moderne principper, der sikrer optimal effektivitet hvad isolering angår, samt den bedst mulige beskyttelse mod vind, vejr og algeangreb.

Alt dette gør, at en investering i et nyt tegltag genspejles i en seriøs værdistigning i huset – noget der slet ikke er tale om i forbindelse med en forholdsvis simpel tagrenovering.

Ydermere vil der så godt som altid være en betydelig besparelse at hente i form af en noget lavere varmeregning, når et nyt tegltag lægges med en dertilhørende moderne efterisolering. Denne besparelse er meget målbar, naturligvis alt efter hvor godt det forhenværende tag var, og er med til at, i praksis, gøre det nye tag langt billigere end det ser ud.

Faktisk vil en investering i et nyt tegltag ofte spare sig helt hjem ved hjælp af denne besparelse, hvis man kigger over hele tagets levetid. Sammen med den direkte værdistigning er det derfor en af de bedste investeringer, man overhovedet kan foretage sig i sit hjem.

Overvejer du at få gjort noget ved dit tag, hvad enten det er en tagrenovering eller et helt nyt tegltag du tænker på, så tag kontakt til en rådgiver og få vurderet dine muligheder. Det er både uforpligtende og gratis.