Mange virksomheder har de senere år virkelig fået øjnene op for, hvorfor meget tid og penge der er at spare, hvis man investerer i en af de smarte mobil løsninger, der findes på markedet. De fleste medarbejdere har alligevel en firma telefon, så hvorfor ikke udvide den gængse telefoni på arbejdet, så man også kan anvende mobiltelefonerne internt i virksomheden.

Det smarte ved mobil løsninger fra f.eks. Comtalk er, at man kan koble en mobiltelefon til et telefonanlæg på samme måde som med almindelige bordtelefoner, hvilket betyder, at de også kan få et lokal nr. Hvis en medarbejder ofte er væk fra kontoret, så man kan blot skrotte bordtelefonen og i stedet kun anvende en mobiltelefon. Det kan hjælpe mange virksomheder med at optimere den daglige kontakt over telefoner, da man altid vil kunne stille kunder eller kollegaer videre til den rette person – hurtigt og let.

Flere virksomheder er faktisk gået så lang, at de har skifte alle bordtelefoner ud, så de nu udelukkende anvender mobil løsninger. På den måde behøver man ikke have et stort omstillingsanlæg i virksomheden, da det hele kan klares som en hosted løsning, hvor selve omstillingsanlægget er placeret hos et datacenter fra udbyderen. Mange virksomheder vil altså ikke kun spare tid, men også en del udgifter, da man ikke længere selv skal stå for reparationer og opgradering af omstillingsanlægget.

De smarte mobil løsninger kan altså hjælpe rigtig mange virksomheder til at optimere en simpel og daglig ting som telefonomstilling.