Jeg ønsker mig brændende en dag at få arbejde i et advokatfirma. Allerhelst vil jeg gerne være advokat og fører spændende retssager ligesom på TV, men måske mindre farligt. Nogle gange ser det lidt farligt ud i Tv-serierne.

Det er i hvert fald helt sikkert et drømmejob for mig at blive ansat i et advokatfirma, men jeg er ikke helt sikker på, hvad der skal til. Jeg ved, at man skal gå mange år i skole og klare sig rigtigt godt, fordi der er så mange, som gerne vil være advokater.

Jeg tænker lidt på, om det er bedst at gå det almindelige gymnasium, eller om man skal tage på handelsskole for at få de bedste muligheder for at blive ansat i et advokatfirma en dag. Og jeg gad egentlig også godt vide, om det er muligt at få et fritidsjob i et advokatfirma, så jeg ligesom kan være lidt med allerede. Man kunne jo bare gøre rent eller et eller andet.

Forskellige slags lov

En ting jeg ved, er at advokatfirmaer har forskellige fokusområder og specialer, og jeg ved faktisk ikke endnu, hvad jeg godt selv kunne tænke mig at arbejde. Men det må gerne være rigtigt spændende. Måske jeg kunne hjælpe med at få sat forbrydere i fængsel, eller få frikendt dem, som ikke har gjort noget forkert.

Jeg ved, at der også er rigtig mange kedelige ting man skal lave, hvis man gerne vil arbejde i et advokatfirma. For det første skal jeg overleve meget langt tid i skole og skrive nogle meget lange, svære opgaver, men jeg tror godt, at jeg kan klare det. Man kan det man vil.

Der er sådan nogle slags områder som familieret, ejendomsret, og alt sådan noget. Jeg tror måske, at det er kedeligere end at være i retssag med kriminelle. Men jeg ved det selvfølgelig ikke. Jeg har jo aldrig prøvet.

Jeg håber, at man kan få god tid til at blive specielt god til noget, når man går i universitetet og studerer til advokat. Jeg vil gerne være godt til rigtigt mange ting, så jeg selv kan få lov at vælge en dag, når jeg skal søge job ved et advokatfirma.

Det er vigtigt for mig at finde ud af, om jeg kender en, der har et advokatfirma. Måske kan jeg komme i praktik. Det kunne bare være så spændende!

Mange penge

Jeg har hørt, at advokatfirmaer tjener rigtigt mange penge. Så det kunne være helt vildt fedt, hvis jeg en dag kunne få mit helt eget advokatfirma. Jeg ved godt, at der er meget lang tid til, men det er jo vigtigt at have nogle mål og drømme, når man skal arbejde hårdt.

Hvis mit advokatfirma gik rigtigt godt, tror jeg også, at jeg ville forsøge at hjælpe folk, som ikke har det så godt. Måske kunne jeg hjælpe og forsvare folk, som ikke kan forsvare sig selv. Dem som ikke har råd til at hyre et advokatfirma – Det er jo dyrt, har jeg hørt.

I morgen tror jeg, at jeg vil spørge mine forældre, om de kender nogen, der har et advokatfirma. Så vil jeg gerne snakke med den person og lære en masse om, hvordan det er at være i sådan et rigtigt advokatfirma. Det er sikkert ikke helt det samme, som det er fjernsynet… Men det ved jeg altså godt!