Lænsepumper er pumper, som er specielt egnet til bortskaffelse af væske. Lænsepumper i diverse modeller kan købes hos danske detailforhandlere af pumper.

Skal du have transporteret store mængder af (uønsket) væske væk? I så fald, så kan du investere i moderne lænsepumper. En lænsepumpe er en speciel slags pumpe, som er særligt god til hurtigt og effektivt at bortskaffe uønsket væske.

Hvad er en lænsepumpe?
En lænsepumpe er en pumpe, som lænser – med andre ord, pumper som skubber uønsket væske bort fra en overflade. Lænsepumper er mest kendt i forbindelse med skibe, hvor de bruges til at pumpe vand ud af skibet.

Dette kan for eksempel være relevant, hvis der er et hul i skibet, hvorved en lænsepumpe kan hjælpe med at undgå – eller i det mindste forsinke – at skibet synker. Derudover bruges en lænsepumpe også under mere uskyldige forhold, for eksempel hvis der er kommet for meget vand op i båden i forbindelse med regn eller uroligt vejr.

En lænsepumpe kan være både manuel og elektrisk. Ved en manuel lænsepumpe, så skal man selv stå og pumpe vandet ud med håndkraft. Omvendt, så klarer en elektrisk lænsepumpe alt arbejdet for dig.

Tilbehør til lænsepumper
I tillæg til selve lænsepumpen, så kan det også være relevant at købe forskellige former for tilbehør. Eksempler på dette kunne være en bundprop i skibet, eller en lænse-alarm, som fortæller dig, hvornår vandet i skibet har nået et niveau, at det bør lænses væk.

Hvor kan jeg købe lænsepumper?
En lænsepumpe kan naturligvis findes hos de mange danske forhandlere af diverse slags pumper.

Derudover kan du også købe en lænsepumpe hos forhandlere af både og bådudstyr. Dette er måske ofte en bedre løsning, pga. disse forhandleres større viden omkring lænsepumper.