I København findes der mere end 380.000 beboede ejendomme, over 19.000 ubeboede ejendomme og omkring 11.000 fritidshuse ifølge tal fra Danmarks Statistik. Med så mange ejendomme er det intet under, at hovedstadens låsesmede kører hele byen rundt på alle døgnets timer for at yde låseteknisk assistance til de københavnske borgere. Men der er meget mere til det at være låsesmed i København end blot at åbne døre for beboere, som har låst sig ude eller mistet deres nøgler. 

Udover oplukning af låse for private kan de københavnske låseservices nemlig også hjælpe med at sikre din bolig, beskytte erhvervsejendomme mod indbrud og tyveri og lave nye nøgler til din bil, hvis du har mistet eller knækket den gamle.

Hvis du er interesseret i at høre mere om disse services, skal du blot læse videre.

Låsesmeden beskytter dig og din familie, så I kan sove trygt om natten

En låsesmed kan åbne din fordør for dig, når du har glemt, mistet eller fået dine nøgler stjålet, men han eller hun kan også lave en sikring af dit hjem, så ubudne gæster holder sig væk. En privatsikring af hjemmet kan bestå af alt fra en mindre opgave som omkodning af en lås til en totalsikring af boligen med gratis sikkerhedstjek, montering af nye låse, installation af alarmer og så videre.

Man kan privatsikre sit hjem på to måder – med udesikring og med hjemmesikring.

Udesikring er den sikring, der beskytter din bolig når du ikke er hjemme. Her vil en låsesmed typisk fokusere på, om din låsemontering er korrekt (eksempelvis bør man ikke have låse, som er over 10 år gamle). Generelt anbefales det også, at alle yderdøre har to låse, en primær og sekundær, og at alle vinduer også kan låses, da dette vil gøre det meget sværere at bryde ind.  

Hjemmesikring er den sikring, der beskytter familien, når I er i boligen. Selvom mange tyve foretrækker at komme på besøg, når man ikke er hjemme, findes der også dem, som ikke lader sig afskrække. Her vil låsesmeden typisk installere en alarm med hjemmetilkobling, som slås til om natten.

Låsesmeden hjælper med at beskytte virksomhedernes værdifulde IT-udstyr og varelager

Det er dog ikke kun private, som har brug for at få sikret deres indbo. De mange erhvervsejendomme i hovedstaden er nemlig også et oplagt mål for indbrudstyve, og her kan den lokale københavnske låsesmed også hjælpe.

For at beskytte det dyre indbo kan låsesmeden eksempelvis installere adgangskontrol, som enten kræver kort eller kode, videoovervågning, alarmsystemer, patenterede nøgler, rullegitre både udvendigt og indvendigt samt pengeskabe og låsesystemer med et højt sikkerhedsniveau.

Låsesmeden yder assistance, så du kan komme ind i din bil

Ligesom du kan komme til at smække dig ude at din bolig, kan du også komme til at efterlade din nøgle i din bil og komme til smække dig selv ude – eller måske endda knække din nøgle. Her kan låsesmede i København også hjælpe dig, da mange tilbyder at lave nye nøgler eller kopiere dine gamle, hvis uheldet er ude. Nogle låsesmede har døgnservice og kan hjælpe døgnet rundt, mens andre kun kan hjælpe inden for deres åbningstid.

Det anbefales generelt, at du har to funktionsdygtige nøgler til din bil, da det er meget nemmere at kopiere en nøgle, end det er at lave en ny. Derfor bør du få lavet en ekstra bilnøgle, inden uheldet er ude.