En låneform, som er kommet frem det sidste årti, er sms lån. At låne penge via sms er karakteriseret ved korte lån af en beskeden størrelse på op til ikke mere end 5000 kroner.

Har du hørt folk snakke om sms lån, men ved du ikke rigtig, hvad det er? I så fald, så lær mere her i dette indlæg, hvor vi vil forklare om, hvad sms lån er, hvad der kendetegner dem, og hvor de kan optages henne.

Hvad er kravene for at få sms lån?
Kravene til sms lån er typisk meget små. Således stilles der typisk hverken krav om sikkerhed eller indsigt i låntagers privatøkonomi.

Hvor kan man optage sms-lån?
Sms-lån kan i dag optages hos en lang række långivere. Søg i denne forbindelse online efter gode tilbud på sms-lån. Sørg her for at gøre grundig research, før du lægger dig fast på denne eller din långiver, for derigennem at sikre dig, at du optager det lån, som har de lavest mulige årlige omkostninger i procent.

Omkostninger ved at låne penge med sms-lån
En af ulemperne ved sms-lån er, at de typisk har meget høje årlige omkostninger i procent. Årlige omkostninger i procent kaldes også for ÅOP og er de samlede udgifter, som låntager vil have i forbindelse med lånet, og inkluderer både tilbagebetalingsrenten såvel som diverse relevante gebyrer.

ÅOP for sms-lån er ofte på adskillige hundrede procent og i nogle tilfælde tæt på 1000 procent (eller endda over). I dette lys, så bør du måske overveje, om du ikke kunne udskyde dine forbrugsudgifter, indtil at du har råd til at betale for det med dine egne penge. Hvis dette ikke er muligt, så sørg for at optage det lån, som tilbyder de samlet set lavest årlige omkostninger i procent.

Alternativer til at låne penge med sms lån
Før du går i gang med at låne penge via sms, så undersøg også alternativerne. Et godt sted at starte i denne forbindelse er naturligvis altid at snakke med din bank, om mulighederne for at låne penge hos dem. Derudover kan du også finde masser af information online, hvor du især kan drage fordel af feedback fra nuværende og tidligere kunder af diverse låneinstitutter.