Emira.dk

Bloggen med de mange spændende indlæg

Har du paradentose? Kosmetiske tandbehandlinger er måske ideelt

Written By: Klara - jun• 28•12

Flere og flere danskere får kosmetiske tandbehandlinger, og jeg er sikker på, at denne tendens har noget at gøre med det stigende antal af danskere, der lider af paradentose. Antallet af patienter med denne sygdom er nemlig voldsomt stigende, og det er derfor nødvendigt at se på, hvad der kan ligge til grund for denne markante stigning.

Kosmetiske tandbehandlinger har altid været populære, da det ligger til menneskets natur at være utilfreds eller usikker omkring noget ved sig selv og sit udseende, og ofte er det tænderne, det går ud over. Måske er det en undskyldning for, at man ikke har lyst til at smile, men virkeligheden er i hvert fald den, at der er en klar sammenhæng mellem antallet af kosmetiske tandbehandlinger og antallet af danskere med paradentose.

Paradentose er en slags betændelsestilstand i den knogle, tænderne sidder fast i, og lider man af svær paradentose, er risikoen for at miste en eller flere af sine tænder relativt stor. Er uheldet ude, og mister man en eller flere af sine tænder, kan dette både have store fysiske og psykiske konsekvenser, hvorfor kosmetiske tandbehandlinger som regel er at foretrække i en sådan situation.

Har man mistet nogle tænder, kan det først og fremmest være besværligt at spise, og mange kan kun indtage flydende kost, da de som regel ofte er bange for, at de mister flere af deres tænder. Hvad det psykiske angår, så trækker mange sig ind til sig selv og holder sig inden døre, da de ikke har lyst til at se andre mennesker, fordi de ofte føler sig utiltrækkende. Det er en af følgevirkningerne ved paradentose, men disse problemer kan man heldigvis komme til livs ved hjælp af kosmetiske tandbehandlinger.

Lider du af paradentose, anbefales det, at du overvejer muligheden for at få en eller flere kosmetiske tandbehandlinger, hvis/når du mister en eller flere af dine tænder.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Comments

 1. Louise siger:

  Hvor meget vil du skyde på, at en så omfattende kosmetisk tandbehandling koster?

 2. Tea Thomsen siger:

  Jeg ahr hørt, at paradentose er noget, som vi alle får. Det er umuligt at undgå – er det rigtigt?

 3. Simon siger:

  Hvis man fanger det i opløbet, kan man godt standse det, men det kræver disciplin og god tandhygiejne. Paradentose rammer som regel folk i 40’erne første gang.

 4. Tea Thomsen siger:

  Uf, det lyder altså ulækkert. Jeg tror da nok lige, at jeg skal et smut til tandlægen og have det tjekket! Jeg skal i hvert fald ikke miste mine tænder til paradentose!

 5. Janne Helt siger:

  Min søn er så uheldig at lide af fremskreden paradentose for børn!! Det er altså skræmmende, at børn kan få det også. Hvis I har børn, så gør hvad I kan for at jeres børns tænder er ordentligt passet på.

 6. Miriam Andersen siger:

  Jeg fik selv paradentose for nogle år siden, men da min tandlæge opdagede det hurtigt, ser min fremtid faktisk rigtig lys ud. Jeg betaler dog dyre domme for mine behandlinger, men de er nødvendige, medmindre jeg vil have implantater.

 7. Anna Hansen siger:

  Jeg synes, at det er meget vigtigt at vide, hvad paradentose er, og hvordan man kommer i behandling mod det, for faktum er, at stort set alle danskere før eller siden vil blive ramt af sygdommen, og så er det fordelagtigt at være godt forberedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *