Flere og flere danskere får kosmetiske tandbehandlinger, og jeg er sikker på, at denne tendens har noget at gøre med det stigende antal af danskere, der lider af paradentose. Antallet af patienter med denne sygdom er nemlig voldsomt stigende, og det er derfor nødvendigt at se på, hvad der kan ligge til grund for denne markante stigning.

Kosmetiske tandbehandlinger har altid været populære, da det ligger til menneskets natur at være utilfreds eller usikker omkring noget ved sig selv og sit udseende, og ofte er det tænderne, det går ud over. Måske er det en undskyldning for, at man ikke har lyst til at smile, men virkeligheden er i hvert fald den, at der er en klar sammenhæng mellem antallet af kosmetiske tandbehandlinger og antallet af danskere med paradentose.

Paradentose er en slags betændelsestilstand i den knogle, tænderne sidder fast i, og lider man af svær paradentose, er risikoen for at miste en eller flere af sine tænder relativt stor. Er uheldet ude, og mister man en eller flere af sine tænder, kan dette både have store fysiske og psykiske konsekvenser, hvorfor kosmetiske tandbehandlinger som regel er at foretrække i en sådan situation.

Har man mistet nogle tænder, kan det først og fremmest være besværligt at spise, og mange kan kun indtage flydende kost, da de som regel ofte er bange for, at de mister flere af deres tænder. Hvad det psykiske angår, så trækker mange sig ind til sig selv og holder sig inden døre, da de ikke har lyst til at se andre mennesker, fordi de ofte føler sig utiltrækkende. Det er en af følgevirkningerne ved paradentose, men disse problemer kan man heldigvis komme til livs ved hjælp af kosmetiske tandbehandlinger.

Lider du af paradentose, anbefales det, at du overvejer muligheden for at få en eller flere kosmetiske tandbehandlinger, hvis/når du mister en eller flere af dine tænder.