I årevis har jeg personligt haft fuldstændigt styr på det der med kørselsafregning. Jeg har altid haft et skema, som var lige til at åbne, så mine jeg ikke spildte nogen penge pr. kilometer. Alt andet ville jo, i min optik, være ret så fjollet. Tro dog ikke, at jeg ikke har kæmpet med kørselsafregning. Det har altid taget meget af min tid, og været noget så urimeligt besværligt. I dag synes jeg, at min tid er lidt knap, og kørselsafregning er lige godt ikke det sjoveste at bruge de sparsomme timer på. Det bringer mig til hele pointen med mit indlæg.

Stress i børnehaven

Da jeg forleden dag kom susende ind i min yngstes dagsinstitution for at gribe hende fast under min arm, blot for at storme ud igen, så jeg også kunne nå at hente min mellemste fra SFO og køre min ældste til fodbold, faldt jeg (trods utrolig travlhed) i hurtig snak med en anden forælder i gaderoben i børnehaven, hvor jeg stod og trippede, imens mit barn modvilligt hentede sin madkasse, så vi kunne komme videre.

Her stod vi og snakkede to forældre. Hun var ligeså opkørt og rød i bøtten som mig, og som så mange gange før faldt snakken på, hvor travlt vi familier med børn har det, og hvor uendeligt svært det kan føles, at få tingene til at passe bare det mindste sammen.

Det gode råd

Det viste sig, at netop den forælder, som jeg den dag faldt i snak med, var en vaskeægte ven i nøden. Eller, ja, faktisk lidt en engel sendt fra himlen, bare for at overdrive en lille bitte smule. Jeg stod der med mit hår, der strittede ud til alle sider af bar stress og fortvivlelse. Jeg fik hende forklaret, at når det endelig blev aften, alle havde fået med, var blevet puttet, tøjet var blevet vasket, og jeg havde luftet hunden, ville jeg måske endelig få tid til at ordne mine private budgetter og min kørselsafregning.

Min lige så stressede kammerat i nøden, nikkede forstående. Hun skulle også bruge resten af aftnen på at suse rundt i bil, hente og bringe, rydde op og gøre rent. Men så sagde hun, at kørselsafregning dog ikke længere var noget, som hun behøvede at bekymre sig så meget om. Han havde nemlig en app på sin smartphone, der klarede alt besværet i et snuptag.

Livet før og efter appen til kørselsafregning

Jeg blev ellevild, og bed med det samme den anden mor vise mig sin app til kørselsafregning, hvis hun ellers havde tid. Det havde hun jo ikke, men hun gjorde det alligevel. Jeg downloadede appen, der selv holder styr på kilometer og tider, lige med det samme. Nu har jeg for evigt arkiveret mine gamle Excelfiler, som jeg plejede at bruge. Og jeg har fået lidt ekstra pusterum i en presset hverdag, fordi jeg ikke længere behøver at bekymre mig om kørselsafregning.