De færreste havde nok forestillet sig, hvor betydning kørestolen ville få for rigtig mange mennesker, da den i sin tid blev opfundet. Egentlig er det jo en simpel ting – en stol med fire hjul, men det er alle de ekstra ting, der er kommet på, som gør kørestolen til en af de bedste opfindelser.

I dag findes der både en manuel og en elektrisk udgave af kørestolen, hvilket betyder, at man kan tilpasse den til de behov brugeren måtte have. Har man ikke så mange kræfter eller kan man ikke bevæge sig så meget, så er den elektriske udgave den mest optimale. Dog ser man stadig mange mennesker, der anvender den traditionelle udgave, hvor man selv skal skubbe sig frem ved hjælp af sine hænder og de store hjul på stolen. De små hjul foran hjælper med at holde retningen samt balancen, specielt når man skal ned og op ad kantsten og lignende.

For mange mennesker er det helt essentiel, at de har en kørestol, idet de ellers slet ikke ville have mulighed for at komme omkring eller bevæge sig en smule frit. Heldigvis sker der også stadig udvikling indenfor dette område, hvilket betyder, at der kommer endnu bedre og mere teknologiske modeller i fremtiden, som kan hjælpe mange flere.