Hvis du er kommende boligejer eller allerede ejer en bolig, så har du højest sandsynligt overvejet, hvorvidt du skal tegne en ejerskifteforsikring. Mest relevant har det nok været, hvis der har været tale om hus eller sommerhus. Der er færre, som tegner forsikringen i eksempelvis en ejerlejlighed, da det kræver lidt mere i forhold til tilstandsrapporten. Det er dog stadig muligt at tegne en ejerskifteforsikring for en lejlighed, hvis du undrer dig.

Har du allerede forsikringen, eller har du overvejet det, så ved du formegetlig godt, hvad den indebærer. Men for en god ordens skyld kommer her lige den korte forklaring. En ejerskifteforsikring sikrer dig mod uventede skader på din bolig; skader som du ikke var bekendt med, da du flyttede ind. Med det in mente dækker ejerskifteforsikringen altså kun skader, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten. Skaderne vil således ofte være skjulte for det synlige øje, og først noget man opdager, når man åbner op for gulve, vægge etc, eller når skadens effekter kommer til syne.

Skjulte skader kan løbe op i høje beløb

Som boligejer er det vigtigt løbende at holde øje med diverse konstruktioner for at undgå fremtidige skader. Nogle steder er mere udsatte end andre såsom tag, vægge og kælder. Fugtskader ses ofte i ældre huse, hvor der for eksempel er gået revner i mure, i klinker eller i vægge. Det er derfor vigtigt at tage en ‘rundtur’ i din bolig et par gange om året for at se, om der er skader, som skal repareres. Hvis du venter, kan det blive dyrt.

Generelt kan man sige, at de ‘skjulte’ skader ved en bolig nemt kan løbe op. At de er skjulte betyder som regel, at de befinder sig i konstruktionen på den ene eller anden måde – det er altså ikke bare overfladisk. Det kræver derfor også en mere omfangsrig metode til at få bugt med skaderne. Og det er i sådanne situationer – hvis uheldet er ude – at en ejerskifteforsikring er god at have tegnet. De fleste mennesker vil gerne tegne den bedste ejerskifteforsikring, men det er individuelt, hvad svaret på det er. Tjek derfor de forskellige forsikringsselskabers hjemmesider og indhent tilbud for at sammenligne.

Ejerskifteforsikringen går ind at dækker skader, fejl og mangler ved boligen. Det kan spare dig for rigtig store beløb. Dækningen er selvfølgelig betinget af, at skaden opfylder de forhold, som er beskrevet i forsikringsbetingelserne.

Hvad du bør være opmærksom på ift. en ejerskifteforsikring

Når du tegner en ejerskifteforsikring, skal du være opmærksom på, at den ikke dækker samtlige skader. Således kan du ikke forvente, at lige meget hvad du støder på, vil forsikringen dække. Det er især vigtigt, hvis du har/købet en ældre bolig. En ældre bolig vil formegentlig have større risiko for at blive ramt af skader. Men hvis den konkrete skade er noget, man kan forvente af tilsvarende huse i samme alder, så dækker ejerskifteforsikringen ikke.

Den individuelle skade vurderes hver gang. Du  kan dog med fordel nærlæse forsikringsbetingelserne, da det er vigtigt at være fuldt informeret, inden du tegner ejerskifteforsikringen. På den måde bliver du klar over, hvad du kan forvente dækning på, og hvad der falder udenfor.