Når man køber legetøj til hunde er det vigtigt at se på den individuelle hunds behov og interesser. Der findes et utal af forskelligt hundelegetøj og ikke alt passer til alle slags hunde. Det er desuden vigtigt at huske på at hunden behov ændrer sig i takt med at hunden bliver ældre. Der findes altså forskelligt hundelegetøj til henholdsvis hvalpe, teenager hunde og voksne hunde. Husk på at en hund aldrig bliver for gammel til at lege og det er derfor bare et spørgsmål om at finde hunde legetøj som passer til dens alder. Der findes hundelegetøj som er, for eksempel, solidt, smart og anderledes sjovt eller som er pænt at se på. Derudover skelnes der også imellem interaktivt og aktivt hundelegetøj.

Forskellige interesser
Som mennesker, har hunde også forskellige interesser hvad angår leg og aktivitet. Det er op til dig, som ejer, at observere din hund fra den er hvalp og herigennem lære om dens interesser indenfor hunde legetøj. Nogle hunde kan, for eksempel, godt lide at tygge. Hvis dette er tilfældet skal man måske ikke give sin hund en blød bamse som den hurtigt vil tykke i stykker. Det er derfor i starten vigtigt at holde øje med sin hund når den har fået et nyt stykke hunde legetøj. Andre hunde er vilde med vand og kræver derfor forskellige former for hunde legetøj som kan bruges til kast og søg i vand.

Legetøj med lyde
De fleste hunde elsker legetøj med lyde og det er faktisk en god måde hvorpå man kan stimulere sin hund på. Der findes alverdens hunde legetøj med lyde i, som for eksempel, forskellige dyr med pivelyde eller aktivitetsbolde med lyd som kan bruges både inde- og udendørs. Legetøj med lyde giver masser af sjove timer imellem hund og ejer.