Langt de fleste kender aktieselskaber og anpartsselskaber, og kun de færreste er i tvivl om hvad det nu er for nogle størrelser. Anderledes ser det ud når snakken falder på holdingselskaber i København. Er du en af de mange, som ikke er helt sikker på, hvad det er for en størrelse, så skulle du læse med i denne artikel hvor vi kigger nærmere på denne lidt ukendte virksomhedsform.

Et holdingselskab i København er en måde, hvorpå en virksomhed i hovedstaden kan kontrollere et eller flere selskaber. Disse underselskaber kaldes for datterselskaber. Det er ikke blot et kælenavn – det hedder de rent faktisk, og en godt huskeråd er at man skal tænke på et holdingselskab som forældrene til disse døtre.

Hvorfor er holdingselskaber i København interessante

For at blive anset som holdingselskab skal den virksomhed som måtte ønske det have 50 procent eller flere aktier i den pågældende virksomhed som man påtænker at bruge som datterselskab. Dette er dog ikke altid muligt og det er derfor ikke et særsyn at se et københavnsk holdingselskab med mindre end de 50 % aktier.
Holdingselskab-løsning er god på flere måder, men for datterselskabet er det især den økonomiske tryghed, som gør, at det er interessante. For selve holdingselskabet er det dog andre interesser. Det kan eksempelvis være skattefordelene – især i det lange løb.

Navnetradition med holdingselskaber i København

Ligesom med fonde er det kutyme at bruge ordet holdingselskab i selve navnet. Det skal dog bemærkes at det ikke påkrævet som med fonde. Det gør dog hverdagen nemmere for alle som skal i forbindelse med det pågældende holdingselskab i Købehavn.