Emira.dk

Bloggen med de mange spændende indlæg

Holdingselskab i KBH – Hvad er holdingselskaber?

Written By: Klara - sep• 11•12

Langt de fleste kender aktieselskaber og anpartsselskaber, og kun de færreste er i tvivl om hvad det nu er for nogle størrelser. Anderledes ser det ud når snakken falder på holdingselskaber i København. Er du en af de mange, som ikke er helt sikker på, hvad det er for en størrelse, så skulle du læse med i denne artikel hvor vi kigger nærmere på denne lidt ukendte virksomhedsform.

Et holdingselskab i København er en måde, hvorpå en virksomhed i hovedstaden kan kontrollere et eller flere selskaber. Disse underselskaber kaldes for datterselskaber. Det er ikke blot et kælenavn – det hedder de rent faktisk, og en godt huskeråd er at man skal tænke på et holdingselskab som forældrene til disse døtre.

Hvorfor er holdingselskaber i København interessante

For at blive anset som holdingselskab skal den virksomhed som måtte ønske det have 50 procent eller flere aktier i den pågældende virksomhed som man påtænker at bruge som datterselskab. Dette er dog ikke altid muligt og det er derfor ikke et særsyn at se et københavnsk holdingselskab med mindre end de 50 % aktier.
Holdingselskab-løsning er god på flere måder, men for datterselskabet er det især den økonomiske tryghed, som gør, at det er interessante. For selve holdingselskabet er det dog andre interesser. Det kan eksempelvis være skattefordelene – især i det lange løb.

Navnetradition med holdingselskaber i København

Ligesom med fonde er det kutyme at bruge ordet holdingselskab i selve navnet. Det skal dog bemærkes at det ikke påkrævet som med fonde. Det gør dog hverdagen nemmere for alle som skal i forbindelse med det pågældende holdingselskab i Købehavn.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. Dorte Knudsen siger:

  Jeg vidste godt hvad et datterselskaber var, men anede faktisk ikke hvad et holdingselskab i København var.

  Lidt sjovt pludselig at finde ud af, at det rent faktisk er faren i familien 🙂

 2. Betina Hansen siger:

  Ja, det er godt at blive lidt mere bekendt med ord, som man tit støder på i TV-avisen mm. men som man aldrig rigtig har forstået.

  – Og her må jeg blankt erkende, at jeg ikke anede hvad et holdingselskab var for en størrelse.

 3. Werner Hansen siger:

  Helt enig Betina.

  Det er uhyggeligt så få ord, at der bliver sagt i nyhederne, som man rent faktisk forstår 100%.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *