Fristads Kansas er en fusion af de to mest anerkendte arbejdstøjproducenter i Europa, nemlig Fristads og Kansas, som i dag går under navnet Fristads Kansas. Denne artikel vil derfor tage udgangspunkt i både Fristads’ og Kansas’ historie, der slutligt i artiklen vil blive holdt sammen med det arbejdstøj fra Fristads Kansas, som vi kender i dag.

Baggrunden for Fristads

John Magnuson påbegyndte helt tilbage i 1925 produktionen af arbejdstøj i den svenske by Fristad, deraf navnet. På daværende tidspunkt var det ikke muligt at købe arbejdstøj i Sverige, selvom industrialiseringen var stødt stigende, og da Magnusons import af arbejdstøj fra Amerika i første omgang mislykkedes, besluttede han sig for at producere arbejdstøjet selv, hvilket resulterede i, at Magnusons virksomhed i 1929 var den første i Sverige til at producere jeans, og han havde allerede et stort sortiment af overalls, bukser, jakker og bluser, som primært blev brugt af havnearbejdere, brolæggere, malere, tømrere og andre typer håndværkere.

Historien om Kansas

Kansas blev i 1952 introduceret af Poul Larsens virksomhed PALO – en fabrik der siden 1920’erne havde produceret amerikansk-inspireret arbejdstøj i denim. I løbet af de næste 20 år blev Kansas det førende navn, når det kom til arbejdstøj.

Fusionen

I 2005 blev de to brands lagt sammen og blev til det, som vi i dag kender som Fristads Kansas. Det nye navn og brand har resulteret i, at Fristads Kansas i dag tilbyder det største udvalg af kvalitetsarbejdstøj i Europa, og selvfølgelig bliver de stolte traditioner fra begge virksomheder videreført.

Hvor køber man så arbejdstøj fra Fristads Kansas?

Arbejdstøj fra Fristads Kansas er populært og meget eftertragtet på grund af den utrolig høje kvalitet og funktionalitet i arbejdstøjet sammenkoblet med de fordelagtige og meget overkommelige priser, der er på arbejdstøjet fra Fristads Kansas.

Arbejdstøjet fra Fristads Kansas kan købes i mange forskellige butikker, online såvel som offline. Her kan Pro-Dress.com blandt andet nævnes. Pro-Dress er en webshop, der forhandler arbejdstøj fra både Fristads Kansas, Mascot, MacMichael og mange andre anerkendte producenter. Hos Pro-Dress er priserne ganske overkommelige, og du vil hurtigt blive opmærksom på, at der faktisk kan være rigtig mange penge at spare ved at købe Fristads Kansas arbejdstøj på nettet.

Fristads Kansas arbejdstøj