Vi mennesker har altid haft hår på kroppen, som har haft forskellige funktioner. Hårene hjælper os blandt andet med at holde på varmen, og så har det også en hygiejnisk funktion – i hvert fald når vi taler om kropsbehåring. De hår vi har på hovedet har efterhånden fået en vis skønhedsværdi, og mange kvinder bruger en formue hver måned på at pleje deres hår på hovedet, mens de på den anden side benytter nogenlunde samme beløb på hårfjerning for at komme af med kropsbehåringen, da den i vores senmoderne samfund af mange ikke findes specielt attraktiv – modsat vores hår på hovedet, og hårfjerning er lige netop det, som denne artikel vil handle om.

Forskellige former for hårfjerning

Hvis du er en kvinde, så er du nok udmærket klar over, at der findes rigtig mange forskellige former for hårfjerning. Her får du en oversigt over de mest almindelige metoder:

  • Hårfjerning med skraber – midlertidig
  • Hårfjerning med voks – midlertidig
  • Hårfjerning med laser – permanent

De tre ovenstående former for hårfjerning er som sagt nogle af de mest almindelige former for hårfjerning, der findes i dag. Hårfjerning med skraber er den eneste smertefrie og letteste metode, men til gengæld holder resultatet langt fra lige så længe som ved de andre metoder, fordi man med denne metode nøjes med at skære håret over, dvs. at hårsækken altså stadig er der, og derfor vil hårene vokse ud igen inden for få dage.

Hårfjerning med voks er også en midlertidig løsning, men resultatet heraf kan dog vare i et par måneder, da man ved hjælp af voksen river hårsækken med op, og der vil derfor først vokse nye hår frem, når en ny hårsæk er dannet. Af samme grund er smerteniveauet ved denne metode også nævneværdig, da det ikke er alle, der bryder sig om smerten, men det er samtidig også meget individuelt, hvor høj en smertetærskel man har.

Hårfjerning med laser er den mest almindelige form for permanent hårfjerning, men det er naturligvis også den dyreste. Her benytter man laser, også kaldet Intensivt Puslerende Lys (IPL), til at fjerne hårfolliklerne med, og på den måde fjerner man altså hårene permanent. Permanent hårfjerning kan mærkes smertemæssigt, men det er meget individuelt, hvor ondt man synes, at det gør. Til gengæld er det noget, der bare skal overstås, da man som sagt ved denne metode er permanent hårfri på det valgte sted.

I nedenstående video kan du se, hvordan permanent hårfjerning med laser foregår: