I den vestlige verden er det snart svært at komme udenom ord som ‘grøn energi’ og ‘vedvarende energi’. Det er der en grund til. I fremtiden vil vi være dybt afhængige af alternative energikilder, som vi også efterhånden har fået øjnene mere og mere åbnet op for. Men hvad med de lande, som i så mange år har kunnet bruge af deres egne råmaterialer – såsom olie – og derfor ikke har haft brug for at kigge efter alternative energikilder? Ja selv de er begyndt at favne om idéen.

Christian Betting: i spidsen for et grønnere Dubai

Mellemøsten har i mange år levet højt på den massive olieproduktion, der har været kendetegnende for landenes økonomi – og som de stadig er. Men selv i olielande er det fordelagtigt at begynde at kigge andre veje. Ikke bare på grund af den miljømæssige nødvendighed, men også fordi at olien forsvinder. Man har ofte hørt, at alt verdens olie er væk om omtrent 50 år. Og den betragtning er nok ikke helt usand. Om det lige præcis sker om 50 år er ikke til at sige, men ét er sikkert – på et tidspunkt vil depoterne være tømt. Til den tid skal vi have fundet andre veje, hvor vi kan få energi fra.

Christian Betting, som i dag er administrerende direktør i Lighthouse Energy DMCC har haft en mission om at implementere den grønne energi i Dubai. Da han i sin tid præsenterede idéen, blev han mødt med skepsis. Men efter han kunne berette, hvordan grøn energi i Dubai ville blive en interessant investering for omverdenen, og at det på samme tid ville medføre markante besparelser på elregningen, så blev kursen vendt.

Men hvem er Christian Betting?

Som administrerende direktør i en af Dubais førende udbydere af vedvarende energi, understreges Christian Bettings store passion. Han har over 8 års erfaring med solenergi og andre former for vedvarende energi og vil gerne implementere en mere bæredygtig forretningsmodel flere steder i verden. Udgangspunktet blev Dubai, hvor Christian Betting jo umiddelbart mente, at solenergi var det mest oplagte valg, der overhovedet kunne være. Med så mange årlige solskinsdage, kunne svaret da ikke være mere åbenlyst?

Christian Betting er uddannet fra Århus Universitet i 1988, hvor han har en Master i Science in Economics. Han har både arbejdet i selskaber samt været selvstændig og har derfor stor erfaring med forretningsledelse, hvilket også har været en stor fordel, da det kom til udfordringen med at implementere grøn energi i Mellemøsten.