Næsten lige meget hvem man spørger, så vil de fleste være enige i, at det er vigtigt at føle, at man betyder noget og gør en forskel i den verden vi lever i. For mange mennesker er denne følelse desværre ikke en selvfølge, og disse mennesker kæmpe ofte med følelsen af mindreværd, social afskærmning og måske lider de endda af en psykisk sygdom, som skygger for glæden og lysten til livet.

Mennesker som kæmper med livet på denne måde har heldigvis mulighed for at komme videre i livet. Granhøjen er et bosted, der tager den enkelte sindslidende meget alvorligt, og på bedste vis forsøger at hjælpe folk videre i livet. Når man har ondt i sjælen, er det ofte svært at finde overskud til at komme ud og søge job etc. På Granhøjen får man hjælp til at erkende sin situation, og dermed har man meget nemmere ved at arbejde sig stille og roligt op af det mørke, man måske befinder sig i. Der bliver selvfølgelig taget udgangspunkt i det enkelte individs tilstand, for der er jo ikke en fællesnævner for, hvordan man kommer videre i livet.

Sindets dag

I Danmark er Granhøjen førende indenfor dette felt. Og her mener man, at beskæftigelse – det at føle man har noget at stå op til – er en vigtig del af vejen frem. Og det skal i følge Granhøjen ikke være ligegyldigt arbejde, men derimod noget der virkelig har en betydning i samfundet. Mange har arbejdet sig ud af kriser og psykiske sindslidelser og kan i dag mestre krævende stillinger i det pulserende erhvervsliv. Det er vigtigt, at man ikke tror det tager blot et døgn at komme så langt men indser, at det højst sandsynligt er en lang proces. Granhøjen er kendt for at have sådanne tilbud til beboerne, som gør at de meget nemmere får arbejdet sig ud på den anden side af krisen eller sindslidelsen. Man har i vores land heldigvis fokus på sindet og de kolbøtter livet engang imellem udsætter os for, og sindets dag er blot et af de tiltag, der findes for at markere og understrege vigtigheden i at tage sig af og støtte de sindslidende her i landet. At være sindslidende er ikke noget, der kun sker for naboen, nej det kan ramme os alle, lige meget hvilken baggrund vi har. Granhøjen er uundværlig for mange mennesker, og det er fantastisk at høre historierne fra tidligere beboere, der faktisk har fået et fantastisk liv efter de har boet på Granhøjen. Meget livsbekræftende ag vigtigt at huske på, når man bliver i tvivl, om man nogen sinde skal blive glad igen.