Med de mange algoritmeopdateringer Google har implementeret over de seneste måneder, kan man roligt sige, at SEO i Danmark i højere grad end tidligere bør tituleres Google optimering. Grunden til dette skal findes i danskernes store forbrug af denne søgemaskine og virksomhedernes naturlige efterfølgen.

Google optimering er stadig det samme som søgemaskineoptimering – der fokuseres blot primært på Google med et væld af strategiændringer ift. tidligere. Især på hvordan arbejdet udføres, fordi kvalitet i sandhed er blevet det grundlæggende udgangspunkt for Google optimering og det arbejde der udføres – langt mere end for eks. et års tid siden.

I foråret implementerede Google deres Panda opdatering som efterfølgende fik Google til at implementere Penguin opdateringerne, fordi der var mange, som var blevet ramt uheldigt, fordi ændringerne var så markant anderledes end udgangspunktet. Penguin var en opdatering af Panda der skulle implementere de erfaringer Google havde gjort sig med Panda opdateringerne.

I tiden lige omkring Panda og Penguin blev de der arbejder med Google optimering meget frustreret, fordi de skulle ændre strategier og bruge megen tid til at forstå hvordan optimering skulle angribes på Google. Og så var der rigtig mange der havde fulgt Google retningslinjer der blev straffet uden grund, hvilket satte sindet i kog hos mange.

Alt i alt har Google gjort deres for at påvirke optimering i en positiv retning. Google optimering er nu langt mere fokuseret på at skaffe naturlige links til et website, hvilket har påvirket de fleste der arbejder med optimering til at fokusere mere kvalitativt frem for kvantitet af links, hvilket kun kan have positive konsekvenser for internettets voksende indhold.