Alle kender nok en ældre person, om det er en bedsteforælder eller bekendt, som efterhånden ikke går så godt mere eller lider af gangbesvær. Det er netop den situation, jeg igennem en kortere periode har stået i med min mormor, som desværre er blevet lidt usikker på sine ben det seneste år. Derfor var vi for et par uger siden ude og se på gangstativer, så hun kan få noget at støtte sig til, når hun er ude i byen. Og aldrig havde jeg troet, at gangstativer dækkede over så mange forskellige hjælpemidler.

Vi gik selvfølgelig efter noget, som ikke var besværligt at komme rundt med, og samtidig skulle det heller ikke veje for meget, for så ville hun nok hurtigt få svært ved at løbe det ind ug ud af hjemmet. Heldigvis viste det sig, at gangstativer er alt fra en simpel stok til det kendte gangstativ, som man ofte ser på hospitalerne, når folk er blevet opereret. Inden vi tog af sted for at kigge på gangstativer, havde jeg kigget lidt rundt på internettet for at se, hvilken butik der havde det største udvalg. Hurtigt fandt jeg ud af, at Seniorland havde et bredt sortiment indenfor gangstativer, så jeg besluttede, at der måtte være det helt rette sted at starte.

Det viste sig da også, at jeg havde ret. Der var som sagt mange forskellige alternativer, men nu havde vi jo besluttet, at vi skulle holde os i den mest basale ende at sortimentet, da min mormor ikke mente, at et reelt stativ var det bedste for hende. Vi gennemgå derfor de forskellige gangstativer indenfor stokke, krykker og deslige og i sidste ende valgte min mormor, at hun ville have en stok, der kunne klappes sammen og desuden en albuestok eller krykke, som gav lidt mere stabilitet til de længere ture. Hun var utrolig glad for, at butikken havde så stort et udvalg af gangstativer, for så var hun jo sikker på, at hun kunne finde det rigtige.

Vi gik begge hjem fra butikken med ro i sindet – min mormor fordi hun nu følte, at hun igen kunne komme omkring på en sikker måde, og mig fordi jeg nu ikke længere skulle være så bekymret for, at hun ville falde ude i byen. Og samtidig kan jeg nu sige, at jeg virkelig har læst noget om alle de forskellige typer af gangstativer, der findes på markedet.