Inden du ved af det, så har det været jul, og nytåret nærmer sig. Som vært eller værtinde vil du gerne forkæle dig selv og dine gæster med god mad og vin og skyde nytåret ind med manér. Men samtidig har julen været lang, og du har måske allerede stået meget i køkkenet for at tilberede julemad i flere omgange til julefrokoster og juleaften. Derfor kan det at planlægge, købe ind til og kokkerere en lækker nytårsmenu føles som lidt af en udfordring. I den situation er det værd at overveje at få en nytårsmenu ud af huset leveret fra et gourmet catering-firma.

Få et afslappet nytår med en nytårsmenu ud af huset

Catering er ikke så udbredt til mindre selskaber i Danmark, og det er egentligt en skam. For hvad end I kun skal være fire til nytår eller et stort selskab, så kan du få en dejlig afslappet nytårsdag ved at bestille en nytårsmenu ud af huset i stedet for selv at skulle tilberede nytårsmaden. Det drejer sig immervæk ofte om både forret, hovedret, dessert og natmad. Dertil kommer måske snacks og i hvert fald kransekage. Med en nytårsmenu ud af huset kan du med få klik bestille alle retter på nettet og få maden leveret til døren på dagen. Det eneste du så skal gøre er at opvarme og anrette maden. Du slipper også for en kæmpe opvask dagen efter, hvor du nok er træt og måske også lider lidt af tømmermænd efter aftenens festligheder.

Glem ikke nytårsmenu ud af huset til børnene

Børn kan være svære at stille tilfredse, når det kommer til mad. De kan have perioder med generel kræsenhed eller simpelthen nægte at spise én bestemt fødevare. Dertil kommer, at børn tit ikke kan spise ligeså meget som voksne. Hvis du har børn og har besluttet dig for at bestille en nytårsmenu ud af huset nytårsaften, så kan det derfor være en rigtig god idé at vælge et catering-firma, der tilbyder en særlig børnemenu. Der er jo ingen grund til at bestille en gourmet nytårsmenu ud af huset til børnene, hvis de ikke kan lide indholdet eller ender med at smide halvdelen ud. Børnemenuer til nytår er tit bygget op omkring børnevenlig mad, har mindre portioner og er derfor også lidt billigere.

Nytårsmenu ud af huset findes også til vegetarer

Julen kan være en prøvelse for vegetarer og nytåret ligeså. I Danmark er nytårsmad tit centreret omkring fisk, skaldyr og en form for steg fx okseculotte eller svinemørbrad.  Og det er derfor også meget naturligt, at en klassisk nytårsmenu ud af huset fra et catering-firma indeholder kød og fisk. Men heldigvis er der sket en generel udvikling henimod mere vegetarisk og vegansk mad i Danmark, der betyder, at visse catering-firmaer er begyndt at tilbyde nytårsmenu ud af huset i vegetarisk udgave. Og blot fordi én af gæsterne ønsker en vegetarmenu, så behøver alle gæsterne ikke at undvære kød – eller omvendt. Tit er det nemlig muligt at bestille X antal kuverter af en klassisk nytårsmenu ud af huset og x antal vegetarmenuer, så alle gæsterne omkring nytårsbordet kan blive tilfredse.