Det er ikke ligegyldigt, hvem du vælger, hvis du vil finde en god pris på nyt tag. Det er en stor investering, så undersøg sagen grundigt, få gerne tilbud fra flere håndværkere med speciale i tage og find sammen med dem de materialer, som passer bedst til din bolig og tagets hældning.

Pris på nyt tag uden ruinering
En pris på nyt tag behøver ikke fuldstændig ruinere dig, men vær forberedt på, at det vil koste penge at lægge et nyt tag på. Det gamle tag skal måske fjernes, eller et nyt paptag lægges under det gamle, og der er som altid mange ting, som kan gå galt. Det er ikke nemt at lægge et tag på, så derfor kan der være flere uforudsete udgifter. Typisk en hel del penge, men det er en god og nødvendig investering, især hvis du vil blive boende i mange år. Læg derfor et budget, hvor der er plads til fejl og uforudsete udgifter og få altid en så specifik kontrakt som overhovedet muligt. Så risikerer du ikke, at håndværkeren kommer med nye regninger.

Tageksperter kan hjælpe med at finde den rette pris
Det er meget, meget vigtigt at du søger gode råd og vejledning, når dit hjem skal have nyt tag og der skal sættes en pris på arbejdet. Tageksperter er specialiserede i tage, montering, materialer og kan give dig idéer til, hvad den bedste løsning er for dig. De kan samtidig give dig et nogenlunde realistisk billede af, hvad det hele kan komme til at koste. For der kan være mange faktorer, som spiller ind. Der kan ske et uhelt undervejs, og arbejdet kan tage længe tid end forventet på grand af vejr og vind eller en håndværker, som ikke møder op.

Find flere mulige virksomheder, når du skal have pris på nyt tag, for der kan være en hel del penge at spare. Det er fint at vælge en håndværker, som har specialiseret sig i tagmontering, og som samtidig ikke har alt for travlt, så du er sikker på, at du har deres fulde opmærksomhed og dedikation under hele processen med at lægge tag på. Tid er penge, og selvfølgelig skal taget være lagt på så hurtigt som muligt, så I kan vende tilbage til jeres dagligdag i hjemmet.

Benyt dig af prisberegnere
Du kan regne pris på nyt tag ud via flere smarte programmer og prisberegnere, som er specielt udviklet til at vurdere, hvor meget det vil koste alt i alt. Hav informationer om det gamle og det nye tag klar, fx om der er tagvinduer, kviste, nuværende tagtype og tagets hældning. Find dem på nettet og prøv dig frem, for de er en fin indikator for en pris på nyt tag. De tager i al almindelighed højde for, hvor mange m2, det skal lægges på, hvilket materiale ligger på huset i forvejen, og om det gamle tag skal rives ned eller om du kan få lagt nyt tag ovenpå det gamle.

Programmet finder en cirka-pris, og gør det nemmere at overskue at skulle i gang med at undersøge alt selv. Jo mere detaljeret prisberegneren er, desto bedre og mere nøjagtigt resultat får du. Alligevel skal det helst suppleres med en vurdering fra et levende menneske. Få evt. en tagekspert til at kigge på det.

Tjek dit gamle tag
Ved at tjekke hvilken type dit gamle tag er – fx hvilke materialer, det består af, kan du vurdere dig frem til en del af omkostningerne ved at lægge et nyt. Skal det gamle tag rives ned, eller kan det nye lægges oveni det gamle. Det spiller ind på pris, når du skal have et nyt tag. Der er nemlig en del forskel i priser på forskellige tagmaterialer, og hvis det gamle materiale har fungeret fint i mange år, er der ingen grundt til nødvendigvis at vælge en anden type.

Nogle materialer er sværere at have med at gøre end andre, og det kan typisk ses på prisen, så selv om materialet er relativt billigt, kan det alligevel være dyrt at lægge på. Hvis det er kompliceret, så koster det også mere. Tænk også gerne i holdbarhed, og hvor længe taget skal kunne være der, hvor megen vedligeholdelse det kræver og hvornår det skal skiftes igen. Levetiden på et nyt tag og pris kan også have noget med hinanden at gøre, men tid er penge, og så går der længere tid, før du igen behøver investere i et nyt tag og finde en pris.

Tag husets bygning i betragtning
Hvor meget huset hælder, om der er kviste og vinduer og hvad der overhovedet er muligt at lægge på huset, spiller også ind, når du skal finde pris på nyt tag. Der kan være kviste, som skal også skal beklædes, mens arbejdet står på, og ikke alle tagtyper er mulige til alle typer hældninger på huset. Find gerne en ekspert i tage, som du kan rådføre dig med, inden du vælger materiale og håndværkere. Her finder du brugbar rådgivning, når du skal finde pris på nyt tag.

pris på nyt tag