Der er mange grunde til, at det kan være en rigtig god ide at skifte den gamle og nedslidte kontorstol ud med en ny. I denne artikel vil vi se nærmere på disse grunde og samtidig give et par gode råd til, hvad du bør kigge nærmere på, når du skal ud og investere i en ny kontorstol.

Hvorfor er det nødvendigt at udskifte kontorstolen?

Langt de fleste glemmer at udskifte kontorstolen løbende, eller også underkender de vigtigheden af at investere i en ny. Hvad mange ikke tænker over er, at hvis man har et fuldtidsarbejde på fx et kontor, så sidder man ned på stolen i rigtig mange timer hver eneste dag, og det gør naturligvis, at den med tiden bliver slidt, og så får man ikke glæde af stolens ergonomiske specifikationer og øvrige tekniske detaljer, og det giver en dårlig siddekomfort, og det kan desuden også resultere i, at man ikke får den optimale støtte til skuldre, ryg og nakke.

En anden grund til at det er en god ide jævnligt at udskifte sin kontorstol er, at behovet ift. siddekomfort hele tiden kan ændre sig. Det kan være, at man går fra at sidde meget ned på kontorstolen til at skulle ud til daglige kundemøder, og så er det pludselig ikke helt så nødvendigt, at stolen har en masse ergonomiske specifikationer, men det kan til gengæld også gå den anden vej, hvor man simpelthen bliver nødt til at opgradere stolen. Det kan også være, at man pludselig får behov for en kontorstol med hjul eller armlæn, eller at man pludselig finder ud af, at det ville være rart med en stol med høj ryg i stedet for en lav ryg.

Et sidste argument for at det kan være en god ide at erstatte den gamle kontorstol med en ny er, at stolen kan være falmet, eller at man blot trænger til fornyelse. Det kan være, at man har fået nye farver på væggene på kontoret, og så kunne man godt tænke sig en kontorstol i en anden farve, eller hvis mødelokalet skal piftes lidt op med en moderne og farverig kontorstol.

madrid kontorstol

Hvad skal man kigge efter ved køb af ny kontorstol?

Når man har besluttet sig for, at nu er det tid til at udskifte den gamle og nedslidte kontorstol med en ny, så er der flere ting, man skal beslutte sig for, inden man tager ud for at købe den nye kontorstol.

Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker over, hvad dit behov helt konkret er. Hvor mange timer sidder du dagligt på kontorstolen, og hvilke funktioner kunne du godt tænke dig, at den nye kontorstol har?

Det er eksempelvis vigtigt for langt de fleste, at kontorstolen er ergonomisk korrekt, og at den støtter i både ryg og ved armene. Har du brug for ekstra støtte til ryg og nakke, så kan en kontorstol med høj ryg helt klart anbefales.

Derudover skal du også gøre op med dig selv, hvilken type kontorstol du vil have. Skal kontorstolen være en helt almindelig neutral sort kontorstol, eller ønsker du at peppe kontoret lidt op med en rød og stilet kontorstol?

Der er sket meget på markedet inden for kontorstole i løbet af de sidste par år, og det gør, at man i dag kan købe utrolig flotte kontorstole med et moderne og stilrent design, hvorimod kontorstolene for blot et par år siden var meget klodsede at se på.

Hvilken kontorstol du skal købe afhænger i høj grad af dit behov og dine ønsker for funktionalitet og design. I dag findes der så mange forskellige typer kontorstole, at det faktisk kan være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge, men også her er der heldigvis hjælp at hente.

Hvor skal kontorstolen købes henne?

Det kan på det varmeste anbefales at købe sin nye kontorstol på nettet, da det giver et langt bedre overblik over udvalget, og samtidig er priserne på nettet også i langt de fleste tilfælde meget billigere, end hvad man ville se i en fysisk butik.

Der er dog én ting, man skal være opmærksom på, når man kigger på kontorstole online, og det er, at man skal sikre sig, at den forhandler man køber kontorstolen hos tilbyder tilfredshedsgaranti. Når man handler online har man ikke mulighed for at prøve stolen af, inden man køber den, medmindre forhandleren har et showroom, man kan besøge, og så er det en rigtig god service, at forhandleren tilbyder tilfredshedsgaranti, som giver dig mulighed for at returnere kontorstolen, hvis du alligevel ikke skulle være tilfreds med kontorstolen, efter du har modtaget den.

Dansk Kontorstole Forsyning er en af de få forhandlere, der både har et showroom og tilbyder tilfredshedsgaranti på en gang. Derudover er priserne ganske overkommelige samtidig med, at udvalget er enormt stort og spænder vidt fra “almindelige” funktionelle kontorstole til super moderne designerkontorstole i stilrene farver med ergonomiske specifikationer.