Har du et ønske om at lære at strikke, og har du ikke som nogen andre fx et familie-medlem, som kan lære dig det, så læs med her. Sådan her kommer du nemlig godt i gang med strikkegarnet og strikkepindene.

Vejledningen her skulle meget gerne kunne få dig hurtigt i gang med strikketøjet.

Første skridt: Strikkepinde og billigt strikkegarn

Har du fået interesse for at komme i gang med at strikke, skal du allerførst anskaffe dig det rette udstyr. Vi anbefaler, at du starter ud med noget billigt strikkegarn. Det kunne fx være Drops Eskimo eller lignende, som alligevel er garn af en god kvalitet.

Vælg naturligvis strikkegarnet i de farver, som du ønsker. Om det skal være billigt eller dyrt, er jo i og for sig helt op til dig selv, og afhænger af tyngden på din pengepung.

I forhold til strikkepinde, er det anbefalelsesværdigt at starte med en strikkepind i en størrelse 4-6 mm. Vælger du en for tynd strikkepind i første omgang, før der lang tid, før du ser det endelige resultat af dit arbejde, og det er ikke altid så motiverende. Vælger du for tykke strikkepinde, så bliver resultatet meget klodset, og måske føler du, at du spilder dit gode Drops Eskimo eller lignende garn, igen kan dette også være med til, at man mister lysten. Og man skulle jo gerne blive ved, når nu man har gjort sig den umage at lære at strikke.

Om du skal have strikkegarn i uld eller andre materialer er en smagssag. Bomuld er et godt, men billigt sted at starte. Bliver du på et tidspunkt rigtig god og flittig til at strikke, så kan du muligvis nyde godt af at vælge uldgarn, det er nemlig ikke så hårdt at strikke med.

Lær det basale: Slå masker op

For at du kan komme rigtigt i gang med at strikke med dit nøje udvalgte strikkegarn, skal du som det allerførste lære at slå masker op. Det bedste er, at se, hvordan man gør, og det kan du gøre herunder.

Maskerne er slået op – Hvad nu?

Så langt så godt. Nu, hvor dine masker er slået op og dit strikkegarn hænger der så fint, skal du lære at strikke ret og vrang. Det er nemmeste at strikke ret, så start endelig med dette.

Til slut skal du lære at lukke masker af, som det vises herunder. Der er flere discipliner at lære sig ind i mellem, som man for eksempel får brug for, hvis man skal strikke en bestemt form, så sidder du allerede med dit Drops Eskimo strikkegarn fremme, og her klar til at strikke din første sweater… Ja, så skal du lede og øve dig lidt endnu.

Lær ved at gøre det

Den bedste måde at lære at strikke på, er at komme i sving. Det handler om at finde et projekt, som man føler for, men som også er overskueligt for det niveau, man nu engang befinder sig på. Start fx med et halstørklæde, hvor det ikke kræver, at du kan skifte form.