Er elregningen for høj, så skift til LED pærer og billige GU 10 pærer og spar mange hundrede kroner. GU 10 og LED pærer giver en blød belysning og bruger mindre energi end hallogenpærer.

Er du på udkig efter nye og innovative måder at oplyse dit hjem på, så er LED pærer og billige GU 10 pærer måske den helt rigtige løsning. LED og GU 10 pærer er karakteriseret ved at være både energieffektive såvel som langtidsholdbare og kan spare dig mange hundrede kroner sammenlignet med traditionelle pærer.

Fordele ved LED pærer og billige GU 10
Den primære fordel ved en LED pære er, at de er langt mere energieffektive end traditionelle halogenpærer. LED og billige GU 10 pærer giver ikke lige så meget lys som halogenpærer, hvorfor det anbefales at bruge dem på steder, hvor der ikke er brug for en skarp, kraftig belysning. Dette kunne for eksempel være i din entre, i soveværelset eller i en hyggelig læselampe i hjørnet af stuen.

Dog, for de andre steder i dit hus – såsom i stuen, køkkenet eller badeværelset – hvor du har brug for en kraftig oplysning, så kan du stadig anvende traditionelle hallogenpærer. Dog bør du ikke glemme, at disse som sagt er dyrere i drift end de nyrere LED pærer.

Hvor hurtigt bliver LED og GU 10 en god forretning?
LED pærer (og selv de billige GU 10 pærer) er dyrere end almindelige halogenpærere, når man køber dem i håndkøb i supermarkedet eller den lokale elforretning.

Dog vil en LED og GU 10 pære allerede i løbet af 2 år have tjent sig hjem igen. Og i betragtning af at en LED-pære har en levetid på mellem 15 og 50 år, så er det tydeligt, at det på den lange bane ret hurtigt bliver en rigtig god forretning.

Et eksempel på hvad du kan spare er, at hvis du udskifter 5 halogenpærer med LED eller GU 10 pærer, så vil du om året spare 310 kroner. Og hvis du udskifter alle dine halogenpærer med LED eller GU 10 pærer, så kan dine årlige besparelser på elregningen jo til syvende og sidst være ganske betragtelig.

Hvor meget sparer Danmark på LED og GU 10 pærer?
Så frem alle danske husstande udskiftede deres hallogenpærer med billige GU 10 pærer og andre former for LED pærer, så vil vi i Danmark kunne spare til sammen 600 millioner kroner årligt.

Omregnet til energi, så tilsvarer dette en årlig besparelse på 300 gigawatt. Fremtiden tilhører således LED, og det er kun et spørgsmål om tid, før LED og GU 10 pærer er at finde i stort set ethvert dansk hjem.