Flere og flere børn og unge får stillet en psykisk diagnose eller går rundt med en psykisk sygdom eller lidelse uden at være klar over det, og i disse tilfælde kan man undre sig over, hvorfor de ikke bliver undersøgt og får et behandlingstilbud.

I stedet for at få et behandlingstilbud går disse børn i almindelige folkeskoler, hvis undervisning slet ikke passer til deres indlæringsmetode og deres psykiske evner på grund af deres sygdom eller lidelse. Dette bevirker, at de pågældende børn får det yderligere dårligt med sig selv, og deres selvværd rammer bunden.

Det er utroligt vigtigt, at der ikke bliver sparet på dette område! Alle børn og unge med psykiske lidelser bør få et behandlingstilbud, så de kan komme i den rette behandling og få mest muligt ud af livet. Som situationen er nu, spænder vi blot ben for os selv ved ikke at give dem den rette behandling, da vi i så fald ikke udnytter deres fulde potentiale, og det kommer i sidste ende til at koste samfundet dyrt i stedet for bare at tilbyde dem et behandlingstilbud.