Det har lige været fredag den 13. og i den forbindelse har man i min lokalavis kunnet læse om en kommende begravelse forårsaget af noget tragiske begivenheder.

Hvordan frygt kan ende med ens egen begravelse

Begravelse, frygt og sorte katte

Der er nemlig en person der har været alt for overtroisk og som formåede at tage livet af sig selv på tragisk vis grundet denne frygt. Han havde febrilsk prøvet at undgå at gå under stiger og ikke ænse sorte katte, men i dette forsøg faldt han desværre i den lokale havn, hvor han slog hovedet. I forsøget på at undgå sin egen begravelse formåede han så at sige at grave sin egen grav.

Jeg synes det er et ret godt tidspunkt at stoppe op i sådanne situationer, puste ud, og se hvad man kan lære af hele historien. Den begravelse kunne jo nemt have været undgået.

Det er tragisk, at man kan være så bange og overtroisk, at man lader sig diktere af uheldige mærkedage, hvor man endda får hjertebanken blot af at se en stige. Konklusionen synes at være, at frygt dræber, og løsningen må alt andet lige være at styre denne frygt – gør man ikke dette, kan man i værste fald tilskynde sin egen begravelse.

Det omvendte er dog lige så sandt. Er man frygtløs, er chancerne for en tidlig afsked med omverdenen i form af en begravelse eller bisættelse bestemt også til at få øje på, og det gælder altså som altid om at finde den gyldne mellemvej.