I dagens Danmark, godt hjulpet på vej af internettet, er os danskere blevet vant til at købe der, hvor det er billigst. Dette har gjort at en masse mindre og lokale virksomheder har måttet dreje nøglen om. Dette har påvirket stort set alle brancher og i hele landet. Selv bedemænd i Hellerup.

 

Dette har både fordele og ulemper. Ulempen er, at lokal-livet ikke bliver stimuleret, og det vil være langt mere skrøbeligt (som i det lange løb vil betyde højre priser). Det har dog også fordele. Pludselig skal man ikke finde nye lokale butikker, når man flytter eller befinder sig steder, hvor man normalt ikke færdes.

I stedet kan man gøre brug af den selv samme virksomhed / forretning, som man allerede er fortrolig med. Der er dog visse brancher og erhverv, hvor det giver god mening at ty til lokal service.

Bedemanden i Hellerup kender de lokale kirker

Hvis man eksempelvis er på udkig efter en bedemand i Hellerup, så vil det give mening at vælge en lokal, da han eller hun i langt højre vil kender de lokale kirker og vil kunne rådgive dig og din familie bedre.