Isolering
Mange har et ønske om at nedbringe deres varmeregninger, som i de flestes tilfælde stiger markant i de kolde danske vintermåneder, hvilket skyldes den ringe isolering som mange ældre bygninger er udstyret med.

Vi har derfor udarbejdet en liste med informationer og forklaringer af en række af forskellige typer isoleringsmetoder, så du kan hente noget inspiration til, hvordan du kan bedst muligt kan slå en ordentlig flig af varmeregningen.

Hulmursisolering
Langt de fleste bygninger der er bygget i og før 1970’erne, er ikke hulmursisoleret. Denne type isolering er i dag en af de nemmere og mindre bekostelige isoleringsmetoder at kaste sig ud i. I praksis bliver der enten boret et hul i fugen, eller også bliver et par mursten løsnet, hvor der derefter indblæses granuleret isolering ind. De eneste udgifter der er i forbindelse med denne isoleringsmetode er udgifter til materiale og udførelse af indblæsningen. Investeringen er oftest tilbagebetalt i løbet af 1-3 år.

Glasuld
Glasuld er et populært valg, når der skal isoleres. Dette skyldes hovedsageligt isoleringens mange anvendelsesmuligheder. Materialet er i forhold til mange andre isoleringstyper meget let, og samtidig er produktet meget miljøvenligt. Glasuld er af 95 % rent glas, og består af sand og vand, og 75 % af det består af genbrugsglas. Materialet har dog ikke lige så stor en isoleringsevne som mange andre produkter. Prisen afhænger af flere ting heriblandt tykkelsen, men prisen ligger typisk på omkring 20 kr./m2.

Papirisolering
Papirisolering er et af de mest miljøvenlige isoleringsprodukter på markedet. Produktet består af 88 % granuleret genbrugspapir, som primært er i form af avispapir. Papirisolering har virkelig mange fordele. Det er blandt andet ikke muligt at antænde, og derudover skærmer det også for mug og skimmelsvamp. Denne type kan bruges til alle former for isolering, og bliver indblæst sådan, at det dækker alle hjørne og kroge. Investeringen er tilbagebetalt i løbet af et par år.

Stenuld
Stenuld er bedre kendt som rockwool, og bruges oftest til hulmursisolering eller isolering af loft og gulv, men kan også anvendes til andet. Produktet er fremstillet ved at smelte sten, kalksten og briketter ved meget høj varme, og er brandhæmmende, og har en rigtig god varmeevne.

Flamingo isolering
Denne form for isolering findes både i kugler og i pladder, og er også kendt under mange forskellige navne. Produktet anvendes primært til hulmursisolering, isolering af gulv, facader og flade tage. Ved isolering af hulmur skal der bruges 20 % mindre isolering ved brug af flamingo kugler frem for andre isoleringsformer. Produktet har høj isoleringsevne, er fugtafvisende og billigt. Men er brændbart og flamingo kugler kan have tendens til at falde sammen.

Af andre typer af isolering kan nævnes leca isolering, granulat isolering og træfiberisolering.