Det er ikke nogen hemmelighed, at mange mennesker i mange år går og forestiller sig, hvordan deres drømmebryllup skal se ud. Nogle drømmer om den helt dyre model, hvor der ikke er sparet på noget. Nogle drømmer om den ekstravagante med hvide duer og et slot. Og nogle drømmer blot om den simple udgave, hvor det ikke er rammerne, der spiller hovedrollen, men derimod personerne som er tilstede.

Hvad enten du drømmer om det ene eller det andet, så er der formegentlig en lille forventning – eller forhåbning – om, at det skal være perfekt. Læs med her, hvis du mangler et par tips til dagen.

Første skridt – forlovelsesringen

Ja, vi indrømmer gerne, at det her trin er meget tidligt i processen. Hvis du overvejer at købe en forlovelsesring til din partner, fordi du vil fri, er det værd at overveje et par ting. Er din kæreste typen, der elsker overraskelser, eller vil hun gerne være i kontrol? Hvis det er sidstnævnte, der er tilfældet, kan det være en bedre idé at finde en ring sammen. Hvis hun derimod godt kan lide følelsen af overraskelse, kan du med fordel lægge mærke til de små hints, din kæreste lægger her og der. Er hun til simple ringe? Kan hun lide nogle bestemte sten eller farver? Vær obs på, når hun nævner sådanne ting, så vil du være på rette vej, når du skal købe en forlovelsesring.

Og så kom vielsesringene

Når alt er på plads med hensynet til spørgsmålet om at gifte, skal de fleste på udkig efter vielsesringe. Hvor forlovelsesringe i højere grad ofte kun er til den ene part, er vielsesringene noget, I begge kan nyde resten af livet. Og med dét hint – resten af livet – er det selvfølgelig vigtigt, at I vælger noget, I ikke bliver træt af. Et godt råd er derfor, at I skal være tro mod jeres stil. Har jeres stil altid været traditionelle, kantet, unikt? Hvis I ikke er helt sikker på, hvad I leder efter, er det en god idé at gå efter de klassiske vielsesringe.

Men hvad med selve brylluppet?

I forhold til selve brylluppet, er der flere ting, som er værd at overveje. Lokationen er ofte noget af det, der fylder mest for folk. Første råd er derfor at være ude i rigtig god tid. Og her snakker vi ikke et par måneder – nej ofte snakker vi flere år. Hvis det er for svært at få fat i de eftertragtede steder, kan I dog med fordel tage en rundtur, hvor I tager ud og kigger på de mindre kendte steder. De er ikke nær så besøgte, men kan være lige så fine!

Det er vigtigt, at der er noget struktur på selve dagen. Find derfor en toastmaster, som I er helt sikker på har styr på situationen. Hvis I vælger en, so,m også normalt er struktureret, vil det som regel gå godt.

Tænk på jer selv – og en lille smule jeres gæster! Med det menes der, at I frem for alt skal huske, at det er jeres dag. Pas derfor på med hele tiden at tænke på, om jeres gæster nu også kan lide det. Vælg de elementer; mad, vin, pynt og bordkort, som I selv kan lide. Det er trods alt jeres dag, og det er jer, der skal huske den forevigt.