Jeg har siden nytår sat mig for at sætte mig ind i en ny ting hver eneste uge. I denne uge anede jeg ikke, hvad jeg skulle finde på – lige indtil i formiddags. Jeg så nemlig en Tv-udsendelse om en rigtig københavner advokat. Han fortalte noget kort om, hvordan man kommer i gang med at oprette et aktieselskab i København.

Ugens emne bliver aktieselskaber i København

Københansk aktieselskabSelvom der blev snakket lidt hen over hovedet på mig og nok også studieværten (det var i hvert fald langt fra alt jeg forstod), så stod det pludselig stjernklart for mig, hvad denne uges emne skulle være, og det bliver lidt spændende, at finde ud af hele processen omkring hvordan man opretter et aktieselskab i København. Mit gæt er at der skal være styr på en masse papir, og slutfløjtet lyder først når aktierne bliver sat til salg – og man i spænding kan læne sig tilbage og se om ens nye aktie er populær eller ej.

En vaskeægte københavner advokat bliver jeg aldrig men…

Jeg ved dog godt i store træk hvad et aktieselskab er. Det er noget med at man deler værdien af sit firma op i en masse aktier, som man derefter sætter til salg – men hvordan finde man ud af prisen man skal sætte? Jeg kan nemlig levende forstille mig, at sætter man den for højt, så vil man ikke sælge nok aktier, og sætter man den for lav, så går man nemt glip af en stor sum penge – som umiddelbart var, hvad der skete med Facebook for ikke så længe siden. Det er dog blot et gæt, da jeg ikke er en højt uddannet advokat i København.
Dog kan man se, at det har skadet firmaet enormt, at de satte aktieprisen for højt – og investorerne står nu ikke ligefrem i kø for at købe, men for komme ud af det, før en potentiel nr. 2 IT-boble kommer og gør aktierne mere eller mindre værdiløse. Det må være enhvert Købehavnske aktieselskabs største mareridt og viser nok meget godt hvorfor det kan være en god ide at få en advokat i Købehavn til at rådgive. Det kan hurtigt blive dyrt ikke at gøre det.